Brynäs tog sjätte raka, slog Luleå igen

9 december 2017 17:05
#BIFLHF

Brynäs är SHL:s mest formstarka lag just nu. Torsdagens storseger mot Luleå följdes upp av en ny med god marginal och Gävlelaget klättrar i tabellen.

Efter 6-1 i torsdagens match var det ett Brynäs fyllt av självförtroende som kom till match hemma i Gavlerinken Arena. Dessutom hyllades klubbikonen Andreas Dackell innan matchen vilket ökade pulsen ytterligare.

Luleå ville såklart ha revansch, men fick en mardrömsstart. Två snabba utvisningar gav spel i fem mot tre för Brynäs. Ryan Gunderson tog tillvara på den möjligheten och sköt in 1-0 redan efter 2:36.

Drew Miller satte sedan 2-0 efter sju minuter efter ett misstag av Luleå i egen zon och det var naturligtvis tufft för gästerna. Men Luleå kämpade och slet och kom alltmer in i matchen, skapade lägen till reducering men ställningen stod sig perioden ut.

Hittat en väg fram till segrar

I andra perioden visades Robin Kovacs ut för Luleå och Brynäs utnyttjade på nytt det numerära överläget. Jacob Blomqvist fick stå helt ren mitt i slottet och pricka in 3-0.

Luleå kämpade och slet, men hade inte marginalerna med sig. Hemmalaget spelade å andra sidan stabilt och vann skotten i andra med klara 16-5.

Luleås jakt på reducering kom av sig relativt tidigt i den tredje perioden. Samuel Asklöf och Marcus Westfält kontrade och Westfält fick sätta sitt första SHL-mål i karriären. Ett stort ögonblick för honom såklart.

Visst jobbade Luleå vidare, men den stora nerven kom aldrig. Brynäs visade återigen upp ett vägvinnande spel vilket inte riktigt var fallet innan den nu pågående sviten om sex raka trepoängare. Juuso Ikonen gjorde 5-0 på friläge med ett par minuter kvar och Jacob Blomqvist kontrade in 6-0 med sju sekunder kvar och blev tvåmålsskytt.

– Uppehållet kommer lägligt för oss, vi har haft det tufft med en del nyckelspelare borta så vissa spelare har fått spela mycket och är lite slitna. Men vi ska ändå kunna bjuda på bättre motstånd. Vi ska samla mod och komma ut som ett bättre lag efter uppehållet, sammanfattade Luleås tränare Thomas Berglund till C More.

Debutskytten Marcus Westfält visste i alla fall vad han skulle göra.

– Det känns bra såklart. Jag försökte bara få den på mål och så satt den i krysset. Nu ska jag in i gymmet och stretcha lite, ska spela match imorgon igen, sa han efter matchen.