Hemma
HV71
HV71
Borta
Malmö
MIF

HV71 ska ta revansch efter svidande förlusten

5 april 2017 13:00
#HV71MIF

Nichlas Hardt, så hette Malmös hjälte i den andra semifinalen och förlusten sved nog ordentligt hos HV71. Nu ska nya hjältar födas när serien vänder till Kinnarps Arena där HV är obesegrat i åtta raka matcher.


Formkollen

HV71 föll för första gången i årets SM-slutspel i den andra semifinalen mot Malmö. Innan dess hade laget gått rent mot Färjestad och vunnit semifinal ett mot Malmö. Hemmasviten är dock intakt och klubben har åtta raka segrar i Kinnarps Arena med SHL-spel inräknat.

Malmö förlängde sin hemmasvit till tre raka vinster senast, men nu väntar bortamatch och där har det inte riktigt fungerat för Skåneklubben. Två raka förluster är facit med målskillnaden 2-7.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden. En spelare som saknas i listan är Andreas Thuresson som är avstängd de kommande tre matcherna. Läs mer om disciplinnämndens beslut och se händelsen här.

Notera att

  • Oscar Alsenfelt var en gigant i den andra semifinalen och räddade 39 skott.
  • HV71 har vunnit åtta raka hemmamatcher, SHL och SM-slutspelet inräknat.
  • Ilari Filppula har gjort två assist tre matcher i följd och har gjort flest assist av samtliga spelare i slutspelet, åtta stycken.
  • Pär Arlbrandt stod för en delikat framspelning i förra matchen och har gjort poäng i fem raka matcher.
  • Du hittar allt om matchserien här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71MIF