Offensiv propaganda när HV71 segrade

5 april 2017 21:28
#HV71MIF

Det blev inget snack om saken under onsdagskvällen när HV71 återtog ledningen i semifinalserien mot Malmö. Detta efter ett bländande offensivt spel i den tredje matchen som grundlade segern med klara 5-1.

Det var bra drag i den utsålda Kinnarps Arena som bjöd in till den tredje semifinalmatchen mellan HV71 och Malmö. Båda lagen kom ut till nedsläpp rejält laddade och den första perioden bjöd på bra tempo.

Sakta tog HV71 över spelet mer och mer och Lias Andersson stod för en läcker prestation när han satte 1-0 via köksvägen. Av bara farten kom också 2-0 när Erik Christensen träffade rätt i powerplay.

– Vi måste få snabbare stopp på HV71 när det snurras i vår zon, sa Nils Andersson i Malmö till C More i paus.

Den andra perioden tillhörde HV71 till stor del. Det var full fart framåt, snabba pass och Malmö fick jobba hårt i egen zon för att försvara sin målbur. 3-0 kom dock efter ett flertal heta hemmachanser. Filip Sandberg lirkade läckert in pucken i powerplay.

Men Malmö skulle väcka liv i matchen igen. I slutsekunderna av den andra perioden hittade Fredrik Händemark rätt till 3-1. Ett mål som godkändes efter videobedömning.

Effektivt HV71 stängde matchen

Malmö kom också ut starkt till den tredje perioden, och pressade på en hel del till en början. Men utan att skapa några jättefarliga chanser. HV71 var desto effektivare när man kom till anfall. Mattias Tedenby gnuggade in 4-1 för hemmalaget, och det stängde matchen. Oscar Sundh ökade på till 5-1, och efter det målet så spelades matchen mest av. Det blev till slut inget snack om saken när HV71 återtog ledningen i matchserien med 2-1 i matcher.