Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Semifinal: Nu ska det avgöras i Skellefteå

13 april 2016 10:00

Efter att Växjö smått mirakulöst jobbade sig till seger i den sjätte semifinalen hemma i Vida Arena på måndagskvällen står vi nu inför en direkt avgörande match sju. Skellefteå eller Växjö till final - det är frågan.


Skellefteå AIK - Växjö Lakers

Ställning i matchserien: 3-3 i matcher. Resultat: SKE-VLH 2-0, VLH-SKE 3-2 OT, SKE-VLH 2-0, VLH-SKE 2-1, SKE-VLH 5-3, VLH-SKE 4-3 OT Bästa poängplockare i Skellefteå: Mattias Ritola, John Norman 10 poäng Bästa poängplockare i Växjö: Richard Gynge 12 poäng

Senaste matchen

Vilken otrolig dramatik vi bjöds på i Vida Arena. Skellefteå ledde fram till dess att en (!) sekund återstod av den tredje perioden. Då skickade Tuomas Kiiskinen in kvitteringen med en backhandvolley och när Linus Fröberg sedan dundrade in 4-3 i förlängningen lyfte nästan taket på arenan.

Skellefteå vände 1-3 till seger i match fem efter en grym tredjeperiod, men Växjös vändning var ur dramatisk synvinkel snäppet vassare. I och med den står det också klart att vi kommer att få bevittna en gastkramande sjunde och avgörande match i Skellefteå.

Sagt efter matchen

– Det är som om någon har skrivit manus till det här, en otroligt häftig tillställning. Vi gör en bra bortamatch och har en bra känsla inför tredje, spelar bra och har kontroll på händelserna. Det är häftigt hur matcher vänder och självförtroende byter plats. Sen att de slår in kvitteringen med en sekund kvar, målet skulle ha kunnat komma när som helst, men det dramaturgiska gör det häftigt. Synd att vara på fel sida av det bara, sa Skellefteås assisterande tränare Bert Robertsson på presskonferensen.

– Under matchens gång stod jag och tänkte att det vore grymt ifall vi varken skulle vinna match fem eller sex. Det är så mycket bra saker som händer därute. Vår andraperiod är jättebra, men ges Skellefteå lite yta hugger de direkt. Jag håller med Bert om att det är en häftig tillställning med otroligt mycket bra saker som händer, både individuellt och som lag. Vi har den lilla marginalen vi behöver ha för att vinna matchen, sa Växjötränaren Sam Hallam och fortsatte:

– Nu får vi uppleva en match sju tillsammans för första gången i den här klubbens historia. Vi ska njuta och försöka göra den till en lika häftig match.

– Vi är hungriga såklart, det är en härlig grupp killar som driver varandra för att vinna. Med vår publik i ryggen så får vi extra tryck. Det kommer att bli härligt att få spela en sån här match, kontrade Robertsson.

– Det var helt underbart. Få gånger jag har haft en sån känsla i kroppen och lyckoruset var i topp, sa segerskytten Linus Fröberg i en intervju på Växjös hemsida.

Läget i lagen

Skellefteå ställde upp med samma lag som tidigare, vilket innebär helt ordinarie. Ett orosmoln finns dock kring Axel Holmström som såg ut att vrida till ett knä i måndagens möte.

Växjö spelade även de med samma manskap som i tidigare matcher.

Notera att:

* Alla sex matcherna hittills har slutat med hemmaseger.

* Växjös Richard Gynge svarade för tre assist senast. Totalt tolv poäng på lika många matcher.

* Det är som sagt första gången i Växjö Lakers historia som de spelar en sjunde och avgörande slutspelsmatch.

* För Skellefteås del var det fyra år sedan då AIK tvingade dem till sju matcher.

* Mattias Ritola och John Norman fortsätter att hitta varandra bra. De skuggar Gynge i slutspelets poängliga och spelade senast fram varandra till varsitt mål.