Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Linköping
LHC

MODO jagar revansch mot LHC

24 januari 2014 14:54

När MODO tar emot Linköping i Fjällräven Arena under lördagen siktar de på att dra ifrån Linköping i kampen om direktplats till slutspel. MODO ligger fem poäng före Linköping i tabellen och lär vara sugna på att ta revansch efter 8-2 förlusten mot just LHC i Cloetta Center i omgång 38 av SHL.


MODO har efter den tunga förlusten mot LHC den tionde januari spelat fyra matcher och vunnit tre av dem. Senast blev det förlust mot Växjö Lakers på hemmais med 3-1, målskytt för MODO var Kyle Cumiskey.

LHC jagar slutspel

Linköping har förlorat två raka matcher. Senaste matchen förlorade laget mot serieledande Skellefteå AIK som vände ett 0-2 underläge till seger i Cloetta Center. LHC kommer att vara heltaggat inför lördagens match för att återigen hitta tillbaka till vinnarspåret och ha chans att haka på lagen på slutspelsplats och slippa Play-in-spel.

Linköpings första kedja med Hjalmarsson, Sjögren och Arlbrandt har precis som resten av laget haft en liten svacka och nyckeln för LHC kan vara att få fart på sin fruktade lina igen. Arlbrandt är numera mållös i två raka matcher, vilket är ovanligt för SHL:s poängkung.

MODO har två av tre mot LHC

Lagen har mötts vid tre tillfällen under säsongen och det är MODO som har plusstatiskt på Linköping. MODO vann de båda inledande mötena lagen mellan och senast var det alltså Linköping som tog en övertygande seger med 8-2 på hemmais.

Det lär defenitvt bli en fröjdfull batalj mellan två lag som vill ta alla tre poäng för att utmana lagen på slutspelsplats. Kan Linköping vända trenden eller får MODO revansch på LHC?