Frölunda vill återta kommandot mot Linköping

18 mars 2014 13:55

Efter varsin seger är det helt jämnt i matchserien mellan Frölunda och Linköping inför kvartsfinal nummer tre i Scandinavium på onsdagen. Lagen har vunnit sina respektive hemmamatcher och i senaste matchen krävdes det en femte period för att få fram ett avgörande. Matchhjälte blev Linköpings och SHL:s målkung Chad Kolarik som prickade in 2-1 målet inför hemmapubliken i Cloetta Center.

På onsdagen vänder matchserien till Göteborg och Scandinavium och Frölunda lär vara sugna på revansch efter förlusten i den andra förlängningsperioden senast.

– Det känns som att vi i förlängningen byter chanser med varandra och det är helt öppet. Det är slumpen som avgör. Det är en härligt match och jag längtar redan till nästa match, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg på presskonferensen efter matchen.

Frölunda var trots förlusten i senaste matchen bra och i den andra perioden skapade göteborgarna flera bra målchanser och fick till slut in en kvittering genom Anton Axelsson. Hade inte Marcus Högberg i LHC-kassen storspelat kunde nog Frölunda haft en större ledningen inför den tredje perioden.

I de båda förlängningsperioderna avlöste chanserna varandra från båda håll. Frölunda hade ett stolpskott i den fjärde perioden av Pontus Widerström men kom alltså inte närmare och Linköping gick segrande ur matchen. Dock finns det chans till revansch redan på onsdagen för Frölunda i Scandinavium.

Avgörandet i femte perioden

Linköping gjorde en bra match på måndagen och tog revansch på Frölunda efter förlusten i Scandinavium. Linköping visade prov på uppoffrande spel och gick trots att de var tillbackatryckta i den andra perioden segrande ur matchen efter att Chad Kolarik avgjort i den andra förlängningsperioden.

– Jag tycker att det var en underbar match och vi krigar fantastiskt bra. Vår offervilja var riktigt kul att se. Vi försvarar oss väldigt bra och kunde till slut peta in en puck och det var riktigt skönt att få in den, sa Linköpings tränare Roger Melin på presskonferensen efter matchen.

Linköping som saknade flera namnkunniga spelare däribland lagkaptenen Magnus Johansson och avstängde förstecentern Mattias Sjögren, men gjorde en bra insats och visade inga tecken på trötthet under övertiden.

– Jag tycker att vi spelar bra och vi känner oss starka genom hela matchen. Det var fantastiskt skönt, sa Linköpings forward Jonas Almtorp till LHCTV efter matchen.

Nu väntar alltså det tredje kvartsfinalmötet mellan Frölunda och Linköping på onsdagen och räkna med ytterliggare dramatik. I sambend med matchen kommer också Tom Nilsson att få sin nominering till Årets Rookie.

Ishockey upplevs alltid bäst på plats så se till att skaffa din biljett och stötta ditt lag i SM-slutspelet.