Hemma
Leksand
LIF
Borta
Skellefteå
SKE

Kan Leksand få hål på Skellefteå?

24 februari 2015 16:06

Leksand fortsätter att jaga Brynäs och säker mark i tabellen. I skrivande stund är avståendet till gävlelaget fyra poäng. Nu väntar säsongens mardrömsmotståndare i Skellefteå AIK som Leksand tagit noll poäng av under säsongen. Dessutom har Leksand bara lyckats näta mot Skellefteå vid ett tillfälle på fyra matcher. Den trenden måste nu brytas om Leksand ska kunna ta ett kliv mot säker mark.


Med fem omgångar kvar av SHL har Leksand fyra poäng upp till Brynäs på rätt sida av nedflyttningsstrecket. En seger i hemmamötet mot Skellefteå AIK på onsdagen skulle kunna minska avståndet till Brynäs som på tisdagen möter Örebro Hockey på hemmais.

På lördagen tog Leksand in en poäng på Brynäs när laget fick med sig en poäng från bortamötet med Växjö Lakers samtidigt som Brynäs förlorade mot Färjestad. Med fem omgångar och 15 poäng kvar att spela om är en direktplats till SM-slutspelet borta för Leksand och laget kan som bäst passera Brynäs och Djurgården i SHL-tabellen.

Om ett sådant scenario ska bli verklighet för dalalaget krävs det nog att trepoängarna ramlar in i rask takt under slutdelen av säsongen med start på onsdagen mot Skellefteå.

Laget från Västerbotten har denna säsong varit en riktigt mardrömsmotståndare för Leksand. Skellefteå har vunnit alla matcher och Leksand har endast att lyckas göra ett mål på fyra matcher.

Målet kom i lagets andra match mot varandra denna säsong den 25 oktober 2014 och målet prickades in av Jens Bergenström.

Bergenström som spelat över tio säsonger i dalaklubben har den här säsongen 15 mål. Nu var det dock tre matcher sedan Bergenström hade nätkänning och möjligen är det just han som lyckas få hål på Skellefteå i onsdagens drabbning.

Tar Skellefteå ett kliv mot seriesegern?

Seriesuvärenen Skellefteå bröt på lördagen sin svit med två raka nederlag när laget besegrade Djurgården hemma i Skellefteå Kraft Arena med 5-2. Unge Sebastian Aho stod för två assist i matchen och är nu uppe i totalt åtta stycken under säsongen.

– Det är ett kvitto på att vi gör det vi pratar om, vi backcheckar och har bra press på Djurgården över hela banan. Vi gör en helgjuten match rakt igenom, tyckte Skellefteås tränare Hans Wallson i C More efter matchen.

Den spelskicklige backens poängproduktion har varit relativt låg, men han visar allt som oftast prov på vilken stor talang han är och hans kvalitéer ger oss en hint om vilken fantastisk spelare han en dag kommer att bli.

Skellefteå position som etta i SHL är för tillfället ohotad då laget leder serien med elva poäng tillgodo på Växjö Lakers. Att Skellefteå skulle tappa serieledningen vore en smärre sensation då laget måste förlora fyra av fem matcher medan Växjö tar full pott de sista fem matcherna.

Dessutom törstar Skellefteå säkert efter att slå fjolårets poängskörd på 11 poäng. Laget har just nu 100 poäng och kan vid fyra segrar på de fem sista matcherna slå den noteringen från ifjol.