Skellefteå
SKE

Tidigt tvåmålsunderläge - men Skellefteå vann ändå

25 februari 2015 21:20

Serieledarna - och numera även kallade seriesegrarna - Skellefteå, hamnade i ett tidigt tvåmålsunderläge borta mot Leksand. Men det rörde dem inte i ryggen utan på sedvanligt manér malde laget ner sina motståndare, vände på steken och tog ytterligare en seger i SHL. Den segern innebar att laget nu säkrade sin tredje raka serieseger i SHL, ett mäkta imponerande facit.

Leksand fick en riktig pangstart på den viktiga matchen mot Skellefteå. Kevin Kapstad lyckades hitta rätt när klockan bara stod på 1:33 efter att mest bara ha lagt ner pucken mot mål på vinst eller förlust. Det blev allt annat än nitlott och Erik Hanses i skellefteåkassen fick snällt raka ut pucken ur mål för ny tekning i mittzon.

Fyra minuter senare var det dags igen. Mattias Ritola spelades fri och han avslutade distinkt fram till 2-0, och Skellefteå, som skulle säkra seriesegern såg tagna ut.

Gästerna arbetade sig in i en ganska händelsefattig period ochj lyckades få med sig ett mål in till pausvilan. Glödheta Janne Pesonen sköt från ganska dålig vinkel men det fanns en lucka på Joakim Lundström och pucken letade sig in.

Pesonen gjorde sedan sitt andra mål i matchen ungefär 14 minuter in i den andra perioden och det kom mer eller mindre från ingenstans. Han har en förmåga den här finländaren att hitta de små luckor som målvakterna lämnar. Här fick han en gratischans, reagerade snabbt och lyfte in pucken i krysset.

Leksand hade nu tappat sitt täta spel en stund och Andrew Calof fick åka omkring ganska ohotad i anfallszon innna han före pausvilan pricksköt in 2-3.

Nick Sörensen satte sedan 2-4 i tredje perioden och Skellefteå hade vittring på att säkra sin tredje raka serieseger. Den säkrades definitivt när Kirill Kabanov satte ett friläge fram till 2-5 och Andrew Calof satte 2-6 och gästerna kunde jubla lite extra efter slutsignalen.