Hemma
Luleå
LHF
Borta
HV71
HV71

Luleås björnar hungrar efter seger

3 oktober 2014 14:05

Luleå Hockey har förlorat två raka matcher efter riktigt täta drabbningar med först Växjö och sedan Frölunda. Därför är revanschlusten ännu större när HV71 kommer på besök på lördagseftermiddagen och norrbottningarna vill självklart bjuda sin publik på en seger igen.


– Det var en riktigt bra hockeymatch. En poäng är bra med tanke på att vi låg under med 0-2 men vi vill alltid ha mer.

Orden kommer från Lueås tränare Joakim Fagervall på presskonferensen efter onsdagens förlustmatch mot Frölunda.

HV71 avgjorde sent i sin match mot Djurgården och tog tre nya viktiga poäng på hemmaplan.

– Idag fick vi gräva djupt för att hitta poängen. Men vi hittar en väg att vinna och det är skönt, då jag visste att det här skulle bli tufft, sa tränaren Andreas Johansson till C More efter matchen.

Zaar vs. Christensen

Historiskt sett ligger HV71 fortfarande före med 57 segrar mot Luleås 54 när vi tittar på de inbördes mötena men sett till de fyra senaste säsongerna är det Luleå som har varit det starkare laget när de stött på varandra. På de 20 matcher som spelats under den tidsperioden har Luleå vunnit 14. Man tog däribland fyra segrar på fem matcher under den förra säsongen.

Publiken kommer i lördagens möte få se en match i matchen mellan Luleås Daniel Zaar och HV71:s Erik Christensen. Båda är med i toppen av poängligan med åtta poäng vardera där Zaar leder tack vare fler gjorda mål.

Han hade emellertid en poänglös match senast då en av hans lekkamrater, Per Ledin, saknades i succékedjan där även Lucas Wallmark ingår. Huruvida Ledin är tillbaka till lördagens match är i dagsläget oklart.

Christensen å sin sida var i allra högsta grad med i avgörandet i HV71:s segermatch när han serverade Ted Brithén till det matchvinnande målet med en delikat passning.

Missa inte den duellen och många fler när matchen drar igång 16.00 i COOP Norrbotten Arena.