Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

Linköping jagar fjärde raka segern i Saab Arena

14 november 2014 15:35

Hemmalaget Linköping HC kommer senast från en förlust efter straffläggning mot Örebro Hockey. Skellefteå AIK tog noll poäng när laget gästade Växjö Lakers på torsdagen. Det innebär att det kommer att vara två revanschsugna lag som drabbar samman i Saab Arena på lördags eftermiddagen.


Trots förlusten mot Örebro Hockey med 4-3 efter straffläggning senast är Linköping riktigt formstarkt just nu. Laget från Östergötland har tagit poäng i sju raka matcher i SHL. Dessutom har Linköping tre raka fullpoängare i rad hemma i Saab Arena. Väert att notera är att östgötarna inte släppt in något mål på de tre hemmamatcherna.

I matchen mot Örebro Hockey var Linköping illa ute, först hämtade laget in 2-0 till 2-2 genom mål av Jonas Junland och Jeff Taffe. Örebro gick ifrån till 3-2 innan Jeff Taffe kunde kvittera på volley. Efter en mållös förlägning avgjordes matchen på straffar där Örebo var hetare och Daniel Vikstens straff avgjorde.

Jeff Taffe är riktigt het just nu och hans två mål innebar att han tog över ledningen i SHL:s poängliga från kedjekamraten i Linköping Jacob Micflikier. Taffe står nu noterad för 21 poäng så här långt in på säsongen, en poäng mer än Micflikier och tre före Broc Little.

Intresant för Linköping var att det slovakiske nyförvärvet Dominik Granak var med i laguppställningen för första gången i matchen mot Örebro Hockey.

Tappade serieledningen

Skellefteå AIK ledde SHL inför landslagsuppehållet. Men efter förlusten mot Växjö Lakers tappade laget serieledningen till Frölunda som nu är tre poäng före. Matchen var jämn och slutade med vinst 2-1 för Växjö Lakers. Laget från Småland hade ledningen med 2-0 efter två perioder och närmare än Mikko Lehtonens tröstmål kom aldrig Skellefteå AIK.

Värt att notera är att i och med förlusten i torsdags har Skellefteå för första gången under denna säsong av SHL - förlorat två matcher i rad.

Glädjande för Skellefteå AIK är att de har riktigt bra statistik mot just Linköping. Under årets upplaga av SHL har lagen drabbat samman en gång och den matchen vann Skellefteå AI på hemmis med 4-1.

Föregående säsong möttes lagen först fem gånger i SHL och där vann Skellefteå fyra av matcherna och tog totalt 13 av 15 möjliga poöng av Linköping i SHL 2013/2014. Dessutom drabbade lagen samman i SM-Semifinal föregående säsong och där vann Skellefteå med 4-1 i matcher.

Ingen rolig statistik för Linköping men med deras starka form och Skellefteå AIK:s jakt på att bryta den nedåtgående trenden, lär vi bjudas på en riktigt het match i Saab Arena på lördagen.