Hemma
Djurgården
DIF
Borta
MoDo
MoDo

Djurgården vill resa sig efter smällen senast

8 oktober 2014 14:09

I lördagens hemmamatch på Hovet mot Brynäs fick Djurgården se sig besegrade av Brynäs med 1-5. Det var givetvis besvikna miner efteråt men nu siktar stockholmarna på revansch inför sin hängivna hemmapublik när MODO kommer på besök.


Efter tre raka segrar på hemmaplan kom senast den första förlusten för Djurgården på stockholmsk mark.

– Vi drar på oss för många utvisningar vilket Brynäs utnyttjar och vi är även för klena framför de båda målen, sammanfattade Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi lagets insats på den efterföljande presskonferensen.

Mellan lördagsmatchen mot Brynäs och matchen mot MODO på torsdagskvällen har Djurgården hunnit med att resa till Schweiz för CHL-match mot Fribourg. Där blev det förlust och lagledningen valde att vila ett antal spelare som drogs med lättare skador. Varken Linus Arnesson, Joakim Eriksson, Michael Holmqvist, Mikael Tellqvist, Mikael Samuelsson eller Markus Nordlund fanns med i laget då. Återstår att se om några av dem är tillgängliga för spel mot MODO.

Även MODO måste resa sig

Gästande MODO åkte även de på en riktig smäll i sin senaste match, 0-5 på hemmaplan mot Växjö.

– De vann varenda kamp. Vi jagar och jagar men det blir liksom ingenting av det. Vi får inte någon energi i vårt spel eftersom vi inte skapar oss någon framgång. Ska man plocka fram någonting positivt så är det att Joonas Nättinen gör många bra saker – framför allt i power play. Annars är det bara att konstatera att det bästa är att det är ny match på torsdag, sa assisterande tränaren Jan-Axel Alavaara till klubbens hemsida efter matchen.

MODO har kunnat träna i lugn och ro sedan i lördags och är fulla av tillförsikt inför torsdagens match.

– Det märks klart och tydligt på gruppen att det finns en stor revanschlust. Vi har den här veckan haft en härlig fart och intensitet. Alla har verkligen varit fullt påslagen hela tiden, säger lagets assisterande tränare Henrik Gradin till klubbens hemsida.

Gradin meddelar också att de bara har långtidsskadade Jonas Ahnelöv och avstängda Samuel Påhlsson kvar på frånvarolistan. Kyle Flanagan, Nichlas Torp och Peter Öberg är alla tillgängliga för spel igen. Han vill också se att laget tar med sig det de presterat på träningen till matchen.

– Nyckeln för oss i morgon är att vi ligger rätt i positionerna. Att vi är fullt påslagen från första nedsläpp till sista sekund. Jag vill se att vi i morgon spelar som vi har tränat den här veckan. Det är den standarden vi måste sätta på oss själva.

Djurgården inbördes bäst vid en tillbakablick

Historiskt sett har Djurgården ett visst övertag på MODO i de inbördes mötena. Lagen har sammanlagt mötts 148 gånger i SHL-sammanhang och Djurgården har 79 segrar mot MODO:s 51, vid 18 tillfällen har det slutat oavgjort.

Noteras bör att matchen startar redan 18.00 vilket är en udda starttid för en torsdag.