Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Växjö
VLH

Kan Frölunda haka på i den absoluta toppen?

29 oktober 2014 14:54

Frölunda straffades i sin egen hemmaborg under tisdagen då man föll mot Färjestad efter just straffar. Nu laddar Frölunda om för att fortsätta haka på i den absoluta toppen, men då gäller det nog att ta tre poäng när Växjö gästar Scandinavium.


Det var hårt, tufft och rejält frejdigt under tisdagskvällen i Scandinavium när Frölunda gästades av Färjestad. I en mycket underhållande match slutade det med ett straffavgörande där Frölunda fick ställa sig på den förlorande sidan.

Men trots förlusten valde tränaren Roger Rönnberg att se det positiva från drabbningen och han var nöjd med hemmalagets insats.

– Jag tycker att vi gör en bra match, har bra pucksläpp och bra attacker in mot mål. Det finns saker vi kan göra bättre men fortsätter vi att spela så här och kan repetera spelet och arbetsinsatsen, så kommer vi att vinna många hockeymatcher, sa han till Frölundas hemsida eftre matchen.

Nu återstår det att se om Frölunda kan stå för en lika bra insats mot Växjö under torsdagen och dessutom få med sig poängen. Senast lagen möttes var det just Frölunda som tog alla poängen då mötet tidigare i höstas slutade med seger för göteborgarna i Vida Arena med 2-1.

Efterlängtat jubel hos Växjö Lakers

Det satt hårt åt men till slut fick Växjö och hela Vida Arena jubla under tisdagen. I en underhållande och målglad match fick Växjö nämligen med sig två poäng i mötet med Djurgården då man vann med 6-5 efter förlängning. Matchhjälte blev Nick Johnson som satte den avgörande pucken i förlängningsspelet med endast tre sekunder kvar att spela.

Nick Johnson som stod för en bländande insats och bjöd, förutom sitt segermål, hemmapubliken på tre assist.

– Jag tycker mig se tendenser i vårt spel som jag inte sett de senaste matcherna, sen så är det också kul att se att vi har två kedjor som verkligen går in och visar att dom kan leverera, sa Sam Hallam under presskonferensen efter matchen mot Djurgården.

Nu är dte upp till bevis för Växjö om dessa två toppkedjor i Växjö även kan gå in och leverera på bortais. Poängen är nämligen viktiga för Lakers. Vid seger så hakar man på uppåt i tabellen och knappar in på Frölunda och övriga topplag, men vid förlust så ökar glappet än mer.