Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Växjö Lakers har full pott mot gästande Färjestad

24 januari 2014 14:53

Växjö Lakers tog efter två raka förluster en tung seger i bortamötet med MODO på torsdagen. Liam Reddox satte spiken i kistan med sitt 3-1 mål i allra sista sekunden. Samma kväll förlorade Färjestad BK en jämn match hemma i Löfbergs Lila Arena mot HV71. Avgörande kom i förlängningen när Anssi Salmela satte 4-3 pucken i mål.


Växjö har varit starka hemma i Vida Arena och hade inför senaste hemmamatchen mot Leksand IF, fem raka på hemmais. Dock bröts sviten av ett effektivt Leksand och Växjö lär vara sugna på att starta en ny fin hemmasvit.

Arells första mål i SHL

Färjestad hade inför matchen mot HV tre raka segrar och har inte blivit slagna under ordinarie tid sedan nionde januari och hemmamötet med Fölunda. Noterbart i Färjestad är att Niklas Arell gjorde sitt första SHL mål i 4-3 förlusten mot HV71.

– Jag tycker att vi förlorar matchen tack vare att vi inte är tillräckligt vassa i avsluten i första och andra perioden, sa Färjestads tränare Leif Carlsson på presskonferensen efter matchen mot HV71.

Växjö har full pott mot Färjestad

Växjö har haft lätt för Färjestad så här långt på säsongen och gått segrande ur alla de tre tidigare mötena. Senaste matchen som spelades i Karlstad slutade med en 2-1 seger för smålänningarna efter straffläggning.

– Vi har haft tur att möta Färjestad i bra lägen för oss, men samtidigt har vi gjort bra matcher mot dem. Ser man till spelet så borde Färjestad kanske tagit fler poäng i början av säsongen, men nu har de börjat få bättre poängutdelning, säger Växjös huvudtränare Sam Hallam till Växjös hemsida.

Hård kamp om direktplats till slutspel

Det lär bli en intressant match på lördag när Färjestad vill ta revansch på Växjö för att hålla sig kvar på rätt sida av slutspelsstrecket. Noterbart är att två lag ligger på samma poäng som sjuan FBK i tabellen. Både åttan Leksand och femman Brynäs har 64 poäng inför omgång 43 av SHL. Växjö har sex poäng ned till Färjestad och jagar fortsatt andraplacerade Frölunda i tabellen, som inför lördagen är fem poäng före smålandslaget.