Växjö tog kommandot i ett kokande Vida Arena

16 mars 2014 20:31

Ett orangefärgat Vida Arena hejade fram Växjö i lagets första slutspelsmatch någonsin. Växjö var det klart bättre laget i den första kvartsfinalen mot ett blekt Luleå Hockey. Slutresultatet skrevs till 4-0 och Växjö tog initiativet i matchserien inför ett vilt firande Vida Arena. Luleå lär vara rejält revanschsuget i returen på tisdag och räkna med en tuffare match då.

Växjö inledde sin första slutspelsmatch i ett högt tempo och tog kommandot på matchen i från första minut. Redan efter drygt två minuter var veteranen Tomi Kallio nära att ge Växjö ledningen, men det skulle dröja till den sjunde minuten innan Vida Arena exploderade.

Dean Kukan i Luleå tappade pucken i egen zon och Liam Reddox snappade upp pucken och petade in den mellan benen på David Rautio. Minuten efter var det dags igen när Alexander Johansson skickade in pucken framför kassen där den tar på Chris Abbot och går retligt i mål. Luleå hade svårt att komma upp i nivå i den första perioden och Växjös ledning var välförtjänt.

Luleå kom ut till den andra perioden klart aggressivare och var det bättre laget inledningsvis. Dock gjorde Växjö det bra i egen zon och Luleå kom inte till några hetare målchanser. Istället kunde Växjö göra 3-0 efter drygt nio minuter av den andra perioden. Det var Dennis Rasmussen som med Växjös första skott på mål bäddade för Rhett Rakhshanis mål.

Alexander Johansson tvåmålsskytt

Luleå fick flera chanser i powerplay att spräcka Lassilas nolla men försöken var håglösa och det blev inga fler mål i den andra perioden.

– Vi måste göra mål i powerplay, det har varit bedrövligt, sa Luleå Hockeys Niklas Olausson till C More efter den andra perioden.

Den tredje perioden blev en händelsefattig historia där Växjö kontrollerade sin ledning mot ett blekt Luleå Hockey. Det såg uppgivet ut på flera håll i Luleå-laget och Växjö vann fullt rättvist med 4-0.

Det sista målet gjordes av Alexander Johansson, hans andra för kvällen, i öppen kasse. Vi kan nog räkna med ett betydligt hetare Luleå Hockey när lagen möts igen i Coop Norrbotten Arena på tisdag.