Hemma
Växjö
VLH
Borta
Luleå
LHF

Vida Arena är laddat när Växjö går in i kvartsfinal

15 mars 2014 20:44

Det vibrerar i Växjö där klubbens första slutspel väntar. Ett historiskt ögonblick sker med andra ord när pucken släpps på söndag när den första kvartsfinalmatchen startar. På andra sidan isen står betydligt mer slutspelsrutinerade Luleå Hockey. Finalisterna från ifjol.


Växjö har gjort enstrålande säsong och imponerade på de flesta under de 55 SHL-omgångarna. Slutligen så stannade man på en tredjeplats i tabellen och kvartsfinalplatsen var aldrig hotad utan istället säkrad i god tid. Det har gjort att man nu verkligen har haft bästa förutsättningar för att ladda upp och hitta formen till slutspelet.

Växjö Lakers harsom upplägg inför slutspelet haft ledigt under måndagen innan man nu tränat på under resten av veckan.

– De här dagarna har handlat främst om återhämtning efter slutspurten av serien för att se till att vi är pigga och fräscha när slutspelet drar igång. Under veckan har vi vässat grunderna och byggt upp en riktig hunger och positiv känsla i gruppen, sa Sam Hallam till Växjös hemsida tidigare i veckan.

"Luleå blir en rolig utmaning"

– Det här blir en jätteutmaning för oss. Det har varit jämna matcher under säsongen, men sedan tror jag inte de matcherna spelar så stor roll, alltså vilka som vunnit eller förlorat mest. Däremot var det oerhört viktigt för oss, speciellt mentalt, att se att vi kan besegra Luleå, och det har vi fått göra både hemma och borta i år. Luleå har varit riktigt bra under Växjö Lakers år i SHL och att vi hittat sätt att vinna mot dem är värdefullt, säger Hallam till Växjös hemsida, inför mötet med Luleå.

Har Luleå Hockey hittat formen?

Luleå avslutade seriespelet tämligen svagt och tappade både poäng och placeringar i slutskedet. Från att till en början ha legat på en till synes stabil fjärdeplats gjorde säsongens avslutning att Luleå till slut landade på den sjätte platsen i SHL-tabellen. Det gör att man nu möter Växjö in kvartsfinal och att man också tappat hemmaplansfördelen som de fyra främsta lagen i tabellen får.

Men seriespel och slutspel är något helt annat och Luleå som tog sig till final ifjol vet vad som krävs i ett slutspel.

– Det är upp till var och en att vara redo, alla måste gå till sig själva och hitta sin egen trigger för att vara så bra man kan i ett slutspel, säger Tomas Berglund i en intervju i Luleås webb-tv, och fortsätter;

– Växjö är ett bra lag och dom har överraskat all expertis den här säsongen och för att vi ska kunna vinna mot dom krävs det att vi spelar bättre än vad vi gjorde i slutet av serien.

Och spelarna i Luleå Hockey är laddade för den kamp som väntar.

– Det kommer bli otroligt häftigt, bra matcher och dessutom tror jag att Växjö kan passa oss riktigt bra, säger Karl Fabricius till Luleås hemsida.