Hemma
HV71
HV71
Borta
Djurgården
DIF

HV71 vill minska avståndet till toppduon

24 november 2014 15:42

HV71 hade inför matchen mot Leksands IF på lördagen sex raka förluster. Den dystra sviten bröts i och med 4-3 vinsten efter straffläggning. Erik Christensen blev matchvinnare med ett mål under ordninarie tid samt avgörande straffslag. Nu väntar formstarka Djurgården Hockey som parkerar på femte plats i SHL-tabellen.


HV71 bröt på lördagen en riktigt tung svit med sex raka nederlag. Segern efter straffar var riktigt välkommen för jönköpingslaget som lyckades knipa bonuspoängen efter 4-3 seger efter straffläggning mot Leksands IF.

Erik Christensen stod för ett mål och satte även det avgörande straffslaget och fick titulera sig matchhjälte. Övriga målskyttar var Ted Brithén och Mattias Karlsson.

Innan den dystra sviten på sex raka nederlag hade HV71 åtta raka segrar och toppade under en tid SHL-tabellen. Trots att det gått lite tyngre en tid ligger laget fortfarande kvar på en tredjeplats i tabellen och har fem poäng upp till tvåan Skellefteå AIK och åtta poäng till serieledande Frölunda HC.

Noterbart för HV71 är att jönsköpingslaget inte tagit tre poäng sedan den 25 oktober. Visst vore det väl passande om det kom tre riska poäng exakt en månad sedan den senaste trepoängaren?

Djurgården imponerar i SHL

Djurgården Hockey har, om man ska tro på förhandstipsen, varit en glad överraskning i SHL. Trots att de är nykomlingar så ligger stockholmarna på femte plats i tabellen efter 23 omgångar.

På Djurgårdens 14 senaste matcher har laget endast blivit nollade i poängkolumnen vid tre tillfällen. Under den tiden har det även blivit åtta segrar för Djurgården som i och med den fina inledningen på säsongen ligger på en stark femte plats i SHL-tabellen.

Senast blev det dock förlust för Djurgården som kom till korta i Scandanavium efter att Frölunda lyckats knyta till sig bonuspoängen efter straffläggning. Slutresultatet skrevs till 5-4 till hemmalaget. Målskyttar i Djurgården var Joakim Eriksson, Henrik Eriksson, Markus Ljungh och Robin Alvarez.

– Jag tycker att vi får vara nöjda, vi gör 2 och en halv period riktigt bra. Tyvärr slarvar vi och ger dem två mål, sa Hans Särkijärvi till DIF-TV i veckan.