Christensens pärla bröt HV71:s dåliga svit

25 november 2014 21:25

Efter åtta raka matcher utan en trepoängare lyckades HV71 med bedriften att bryta den negativa sviten. 3-2 vid full tid mot Djurgården satt dock hårt åt, då stockholmarna jagade kvittering ända in i det sista. Välspelande Erik Christensens pärla i krysset till 3-1 visade sig till sist matchavgörande.

Hemmalaget HV71 dominerade den första perioden mot Djurgården, men målmässigt var ställningen 1-1 efter densamma. Den tidigare djurgårdaren Marcus Nilson styrde in ledningspucken för HV, men Marcus Högström kvitterade matchen efter en underlig situation när han i stort sett var ensam i arenan om att förstå vart pucken hade tagit vägen.

Matchbilden fortsatte i stora drag på liknande sätt i början av mittperioden. HV71 trummade på och tog ledningen efter ett mål av Ted Brithén, men därefter tog Djurgården över spelet och kunde mycket väl ha satt ytterligare en kvittering före andra pausen. Wesslau i hemmakassen räddade dock samtliga 15 skott han fick på sig i akt två.

Ledningen utökades till 3-1 i den tredje efter att Erik Christensen i hög fart avancerat in i offensiv zon och snärtigt placerat pucken i krysset bakom Mikael Tellqvist. Efter det reducerades ledningen till 3-2 och Mikael Samuelsson hade ett kanonläge att kvittera med bara sekunder kvar, men hemmalaget höll alltså undan och kunde säkra trepoängaren.