Poängkungen Jeff Taffe tungan på vågen i Jönköping

6 december 2014 21:13

I en underhållande, jämn och tät match mellan de två topplagen HV71 och Linköping delade lagen broderligt på poängen vid full tid efter 1-1. Matchvinnare blev LHC:s och hela SHL:s poängkung Jeff Taffe, som både gjorde 0-1 och därtill satte den matchavgörande straffen till 1-2.

Matchens första målskytt var en van sådan, poängmaskinen Jeff Taffe i Linköping. Från halvdistans skickade han iväg ett slagskott som via försvarares klubba letade sig upp i Gustaf Wesslaus plockhandskryss. I övrigt var den inledande perioden relativt jämn spelmässigt.

Detsamma gällde även den andra, där båda lagen hade flera lägen att göra mål, men Wesslau och David Rautio agerade stabilt i och omkring sina målburar.

– Jag tycker att Linköping hittills förtjänar att ha ledningen i matchen. De stänger av oss och forecheckar bra, vi måste ha bättre uppspel, tyckte Teemu Laine i C More inför period 3.

Kvitteringen i matchen kom på en straff, där Erik Christensen distinkt satte pucken via stolpen och in i nät bakom Rautio. Rättvist gick matchen därefter till förlängning, även om båda lagen hade finfina chanser att avgöra redan under ordinarie tid.

I straffläggningen räddade David Rautio samtliga tre HV-straffar och revanscherade sig från ordinarie tid. I stället avgjorde Jeff Taffe, som därmed noterades för samtliga två linköpingsmål denna kväll.

– Linköping har förbättrat sin defensiv och de är svåra att komma åt, vi var lite puttinättiga. Äh, jag tycker att vi gör en sådär match om jag ska vara ärlig, tyckte HV-tränaren Andreas Johansson i C More efter matchen.