HV71 gästas av Linköping i hett derby

5 december 2014 14:35

Det har blivit dags för säsongens tredje derby mellan HV71 och Linköping. Kinnarps Arena slår upp dörrarna på lördagen för en match mellan trean HV71 och fyran Linköping. Hittills har laget vunnit varsinn match mot varandra och räkna med en tuff drabbning på lördagen.

HV71 spelade på torsdagen ett annat derby i mötet mot Växjö Lakers på bortais. Matchen slutade med vinst 3-2 till Växjö efter att de vänt matchen i den tredje perioden. Målskyttar för HV71 var Filip Sandberg och Patrik Carlsson.

– Första och andra perioden är riktigt bra från vår sida men i den tredje går vi ner oss några snäpp och det är riktigt tråkigt att vi förlorar. Vi ska ta med oss den första och andra perioden till nästa match, sa HV71:s Filip Sandberg till HVTV efter matchen.

Linköping mötte på torsdagen Brynäs IF på bortais. Trots massivt spelövertag och 52-20 i skott på mål till Linköpings fördel gick matchen hela vägen till straffläggning. Väl där blev Jacob Micflikier hjälte med sina två straffmål.

– Vi spelade rikitgt bra men vi gav dem en extrapoäng. Vi borde med tanke på skottstatistiken gjort fler mål. Vi måste fortsätta skjuta och få enklare mål och inte passa runt pucken så mycket ,sa Kent McDonell till LHCTV efter matchen.

HV71 har fyra raka segrar och är riktigt formstarkt. I och med den fina formen parkerar laget på tredje plats i SHL-tabellen med 47 inspelade poäng.

I laget husserar även tre spelare som sticker ut lite extra i statistiken så här långt in i SHL-säsongen.

Vunnit varsinn match

Erik Christensen ligger trea i den totala poängligan med 24 poäng. Calle Ridderwall leder målligan i SHL med sina 12 fullträffar och Gustaf Wesslau har bäst räddningsprocent bland SHL:s burväktare med 92,90 på 18 matcher.

Även Linköping har även dem tre spelare i laget som hittills på säsongen stuckit ut lite extra. Först och främst i Jeff Taffe och Jacob Micflikier som ligger etta och två i SHL:s poängliga med 28 respektive 24 poäng. Dessutom har David Rautio i kassen varit riktigt bra och är med sina 92,27 i räddningsprocent på tredje plats i den statistiken.

Räkna med en het och intressant drabbning när två av SHL:s toppla drabbar samman i Kinnarps Arena på lördagen. Lagen har tidigare mött varandra två gånger under pågående säsong och det har blivit en seger var för lagen.

Den första matchen vann HV71 med 6-4 på hemmais med 6-4 efter en stark vändning och det senaste mötet sölutade 2-0 till Linköping hemma i Saab Arena.

Frågan är om trenden med hemmasegrar står sig mellan lagen efter lördagens match?