Hemma
Linköping
LHC
Borta
MoDo
MoDo

Linköping superkedja ska leda laget tillbaka

12 december 2014 14:42

Linköping åkte på en riktigt tung smäll i hemmamötet mot Växjö Lakers senast. Även MODO Hockey åkte på pumpen men efter straffläggning mot Djurgården Hockey. Nu väntar en viktigt match i Saab Arena innan SHL tar juluppehåll.


Linköping åkte på en riktigt tung förlust mot Växjö Lakers på torsdagen. Slutresultatet skrevs till hela 6-0 för Växjö Lakers. Det var enligt C More Linköpings största hemmaförlust på 13 år.

– Vi tog för dåliga beslut idag helt enkelt. Jag tycker att de manövrerar ut oss lite för lätt idag, sa Linköpings tränare Roger Melin till C More efter matchen.

För Linköpings del gäller nu match mot MODO Hockey innan det är dags för juluppehåll. Till den matchen krävs det nog att frontfigurer i Jeff Taffe, Jakub Vrana och Jacob Micflikier stäppar upp för att det ska bli tre poäng för Linköping.

I torsdagens match hade trion riktigt svårt att komma till några kvalitiva avslut och poängligaledaren Jeff Taffe hade inte ett skott på mål och gick av isen poänglös. Han sammanfattade Linköpings spel bra i C More efter två perioder.

– Det har varit en tuff match för oss. Vi har haft bra chanser. Vi passar runt för mycket, vi måste kasta mer puckar mot mål och utgå utifrån det, sa han.

MODO Hockey har ett prekärt tabellläge, endast fem mål skiljer MODO från Leksand som ligger sist i tabellen. Det skulle nog smaka riktigt bra för laget från Örnsköldsvik med en seger i lördagens match.

Trion missar minst fem matcher

Med tanke på att William Nylander, Adrian Kempe och Victor Olofsson missar minst fem matcher för MODO Hockey efter juluppehållet skulle det nog vara extra viktigt med tre poäng på lördag.

– Det var tungt i kabyssen efter gårdagens förlust på straffar. Nu handlar det om att få in en positiv känsla i gruppen och man ska komma ihåg att vi har besegrat Linköping två gånger tidigare den här hösten, säger Henrik Gradin assisterande coach i MODO Hockey till deras hemsida.

Trion är en viktigt del i Rikard Grönbergs JVM-lag som ska spela den kommande JVM-turnering i Montreal och Toronto.

I MODO Hockeys senaste match blev det förlust med 3-2 mot Djurgården efter straffläggning. Dock såg det länge ut att bli en seger för MODO efter att Nichlas Torp och William Nylander skjutit laget till en 2-0-ledning. Djurgården lyckades dock både reducera och kvittera innan Mikael Samuelsson kunde skjuta bonuspoängen till stockholmarna med sitt straffslag.

– Vi har tur som kommer upp i tvåmålsledning men klarar inte av att förvalta det. Vi är inte tillräckligt smarta i vårt agerande och det är fruktansvärt frustrerande, sa Jan-Axel Alavaara till MODO:s hemsida efter matchen.