MoDo
MoDo

Nylander frälste MODO för två sköna poäng

13 december 2014 21:08

MODO har haft det tungt på sistone så de två poängen som laget fick med sig från Linköping smakade gott för laget från Örnsköldsvik. William Nylander blev som så många gånger förr matchhjälte när han satte 2-1 i förlängningen.

Hemmalaget förlorade med 0-6 i sin senaste hemmamatch häromdagen och ville visa sin hemmapublik att det inte skulle upprepas. Linköping kom ut med ett frejdigt anfallsspel och vaskade fram en hel del heta lägen i den första perioden, men paradoxalt nog var det trots det gästerna som gjorde det enda målet.

Det kom med en minut kvar och gjordes av Simon Önerud. Samuel Påhlsson jobbade fram pucken till en framstormande Önerud som fri med Rautio satte den högt.

– Jag såg en lucka och lyfte upp den. Det gäller att vi koncentrerar oss på vårt eget spel och inte på Linköpings. Vi ska följa vår gameplan till hundra procent, sa målskytten själv till C More efter en period.

Andra perioden innehöll även den ett ensamt mål, den här gången från hemmalaget. Jacub Vrana sköt ett direktskott efter en fin passning från kedjekamraten Jeff Taffe som letade sig in via stolpen, otagbart för Adam Reideborn i bortakassen.

Nylander avgjorde för MODO i förlängningen

Efter en mållös tredjeperiod väntade förlängning. MODO inledde i numerärt överläge och det utnyttjades direkt. Den notoriske målskytten och matchvinnaren William Nylander pricksköt in pucken bara 26 sekunder in på förlängningen.

– Det är mycket upp och ner, ena stunden är vi bra i deras zon för att i nästa bli fast länge i egen zon. Vi jobbar på och lär oss för varje match, sa matchvinnaren själv till C More efteråt.