Hemma
Timrå
TIK
Borta
Luleå
LHF

LULEÅ VÄNDE I TREDJE OCH TOG TRE POÄNG

14 februari 2023 21:40
#TIKLHF

Timrå tog ledningen två gånger om hemma i NHC Arena men gästande Luleå tog hand om samtliga tre poäng efter att ha vänt på matchen i tredje perioden.


Timrå fick en bra start på matchen när Walli-Walterholm gav satte ledningspucken efter 5.33. Totalt sett var det en jämn första period, gästerna hade lite mer puck och fick till en kvittering, Linus Fröberg pressade djupt ner i anfallszon, vann pucken och spelade fram till Shinnimin som direktsköt in kvitteringen.

Gästerna inledde mittenperioden starkast, de ägde mycket puck och mycket tid spenderades i anfallszon. Speciellt många farliga målchanser skapades det dock inte och istället för ett mål från gästerna så var det Timrå som återigen tog ledningen när Albin Lundin satte sitt fjärde mål för säsongen.

Hemmalaget inledde tredje perioden på ett bättre sätt och fick till några länge anfall i anfallszon under inledningen. Inget som resulterade i något mål utan istället var det Luleås Jonas Berglund som satte kvitteringen bakom Jacob Johansson. Gästerna tog även ledningen ett par minuter senare när Konstantin Komarek åkte till sig ett friläge, stod för snabba dragningar och satte pucken i nät. Timrå chansade i slutskedet av matchen och satsade på sex utespelare men istället blev Jonas Berglund tvåmålsskytt när han stängde matchen helt efter att ha satt fyran i öppen kasse.

Sagt om matchen

– Ingen bra match, vi kommer inte upp alls idag. Vi är slarviga med pucken, sätter oss i dåliga positioner, det är en dåligt match rakt igenom sa Timrås huvudtränare Anders Karlsson

– Vi bör en bra match över 60 minuter, vi är det bättre laget och detta kan vi bygga vidare på sa Luleås Konstantin Komarek efter matchen

I punktform

  • Jacob Johansson stod för 24 räddningar
  • Endast en utvisning på hela matchen
  • Konstantin Komarek noterades för 1+1
  • Jonas Berglund tvåmålsskytt
  • Återigen bortaseger när dessa båda lagen möts

Se highlights här.