TIK

Timrå knep tre viktiga poäng hemma mot Frölunda

4 februari 2023 20:41
#TIKFHC

Timrå och Frölunda har ställts mot varandra tre gånger tidigare under säsongen. Vid samtliga tillfällen har medelpadingarna stått som segrare. Så blev även fallet ikväll.

Frölunda kom till NHC Arena med ambitionen att sätta stopp för Timrås vinstsvit på tre raka matcher lagen emellan. Första perioden blev något av ett ställningskrig utan några riktigt vassa chanser. 0-0 på tavlan efter 20 minuter.

Första målet i matchen skulle komma genom en nykomling i SHL-sammanhang. Unge David Edstrom, född 2005, gjorde sin andra SHL-match och fångade upp en puck framför Timråkassen som han skickade in bakom Jacob Johansson. Timrå svarade därefter upp genom mål av Sebastian Hartmann och Olli Palola. Palola har nu nätat i samtliga tre matcher sedan han debuterade i tisdags. Bortalagets försök att kvittera matchen gav aldrig något resultat. Istället kunde Robin Alvarez och Erik Walli Walterholm spela sig fram till den tomma målburen och lägga in pucken när Frölunda tagit ut Lasse Johansson. Segern innebar tre poäng till Timrå som nu skuggar endast en poäng bakom Frölunda i tabellen.

– Det är roligt, något man har jobbat för länge, sa David Edstrom om att göra sitt första SHL-mål till C More.

– Alltid skönt att vinna. Sköna poäng för oss, sa Anton Lander om segern till C More.