Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Leksand
LIF

Östman hjälte när Leksand vände och vann

4 februari 2023 20:58
#ÖRELIF

Örebro såg ut att gå mot en tung hemmaseger inför en jublande publik i Behrn Arena. Men Leksand och framför allt Kalle Östman ville annat. Östmans två sena mål i den tredje perioden innebar en blytung seger för bortalaget.


Leksand inledde matchen piggast och hade bud på mål tidigt i matchen. Jhonas Enroth svarade för en stor räddning när Carter Ashton från snäv vinkel skickade ett skott mot mål som Enroth parerade med ett utsträckt ben. Det skulle sedan bli hemmalaget som svarade för det första målet i matchen. Marcus Hardegård skickade ett skott mot mål som slank in bakom en skymd Mantas Armalis i Leksands kasse.

Det jämna spelet fortsatte under den andra perioden. Ett mål av Carter Camper och ett av Rodrigo Abols innebar lika utdelning och hemmalaget i förarsätet inför tredje.

När Kristian Näkyvä höll sig framme och tryckte in 3-1 till hemmalaget trodde nog de flesta att saken var klar. Bortalaget hade däremot tänkt sig något annat. En snabb reducering av Oskar Lang gav gästerna vittring igen. Sedan var det dags för Kalle Östman att träda fram. Kvitteringen satt som en smäck i första krysset och med 47 sekunder kvar prickade han in segermålet efter en utmärkt passning av Lian Bichsel.

Sagt om matchen

– Det är inte första gånger det händer oss, vi slutar spela. Jag hoppas vi kan lära oss av den här situationen, kommenterade Rodrigo Abols förlusten till C More.

– Jag är inne i ett bra flyt nu. Det var riktigt skönt att se 4-3-målet gå in och få med oss en viktig trea, sa Kalle Östman om segern till C More.

I punktform

  • Marcus Hardegård och Rodrigo Abols i Örebro stod för ett mål och en assist var.
  • Kalle Östman var involverad i allt. Två mål och två assist från Östman ikväll.
  • Carter Camper stod för två poäng (1+1) i kvällens match.
  • Segern var Leksands första mot Örebro på länge. De senaste fyra matcherna mellan lagen har närkingarna vunnit.