Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Rögle
RBK

Bengtsson: "Älskar att få chansen att representera Sverige"

4 februari 2023 10:00
#BIFRBK

Fyra raka förluster gör att Rögle har hamnat utanför topp-tio. Nu hoppas Anton Bengtsson och hans lagkamrater på trendbrott mot Brynäs, och därefter väntar landslagsspel för Röglekaptenen. ”En ära varje gång jag får spela i Tre Kronor”, säger Bengtsson.


Rögle kommer från dubbla förluster den här veckan, båda mot Leksand. I torsdags hade Ängeleholmslaget ledningen med 1-0, men det blev till slut förlust med 2-3. Det gör att Rögle nu har förlorat sina fyra senaste matcher.

– Vi har börjat många matcher bra, men vi har blivit hårt straffade efter att vi släppt in något mål. Det är lite som att luften har gått ur då. Hamnar vi i underläge måste vi försöka hitta tillbaka till den här maskinen vi har varit då och då. Att mer bara mala på och inte fokusera på resultatet, säger Anton Bengtsson.

Kan det ha med självförtroende att göra?

– Ja, mycket hänger nog ihop med det. Självförtroende är 50 procent av hockey brukar jag säga och resten är gameplan, strategi och sådana saker. Det gäller att hitta tillbaka så snabbt som möjligt. För det är inte mycket kvar av säsongen och därför är varje match betydelsefull, säger Bengtsson.

"Blir tajt hela vägen"

Rögle har nu sjunkit till elfte plats och är således utanför slutspelsplats för tillfället. Upp till tiondeplatsen är det två poäng och upp till en plats bland topp-sex skiljer nio poäng. Kollar vi nedåt har Rögle elva poäng till HV71.

– Det blir tajt hela vägen. Vi vill vara med och slåss om slutspelsplatserna och då gäller det att vi börjar vinna matcher. Vi får inte heller kolla för långt fram. Det är en klyscha, men vi behöver verkligen bara ta en match i taget och inte se för långt fram. Nu är det Brynäs som gäller, säger Bengtsson.

Är det stressat i gruppen?

– Vi har en väldigt härlig grupp. En lugn och harmonisk grupp. Vi hade det tungt i början av säsongen, men alla höll humöret uppe och kom in med glada miner. Att gruppen håller ihop tycker jag att vi kan känna oss trygga med. Vi drar åt samma håll, säger Bengtsson.

Efter dagens match mot Brynäs är det landslagsuppehåll för Beijer Hockey Games, men det blir inget matchuppehåll för Bengtsson. Han är uttagen till Tre Kronor, något som förvånade honom lite.

– Jag sätter ganska hög press på mig själv och har haft en lite tyngre säsong. Som laget har det varit hackigt och upp och ner. Samtidigt tyckte jag att det gick bra senast jag var med i landslaget och det är den förklaring jag har fått till uttagningen, att de tycker att jag har gjort det bra när jag har varit med. Jag tycker det ska bli kul och ser det som en boost för självförtroendet, säger Bengtsson

Bengtsston spelade VM med Tre Kronor förra våren. Han var även uttagen till Karjala Tournament i november och nu är det alltså återigen dags för honom att dra på sig landslagströjan.

– Jättekul. Det är en ära varje gång och jag älskar att få chansen och möjligheten att representera Sverige. Det var jättekul senast med Sam (Hallam) och att det är på hemmaplan känns också kul, säger Anton Bengtsson.