Brynäs starka mot Örebro

14 januari 2023 20:15
#ÖREBIF

Mållöst i två perioder. Väl inne i den tredje perioden, öppnade Brynäs målskyttet och såg till att ta säsongens tredje seger mot Örebro efter kvällens 2-0.

Örebro startade starkt. Brynäs var med i kampen. Närkingarna hade bland annat ett par intressanta omställningar, genom Emil Larsson inte minst. Anders Lindbäck i gästernas mål stod för ett antal fina parader. Brynäs hade visserligen en puck i nät den inledande perioden, men det dömdes bort för hög klubba och det var mållöst intill den andra perioden.

Den andra perioden var liknande den första. En del utvisningar. Bägge lagen bytte chanser med varann och det stods för ett imponerande målvaktsspel från Örebro såväl Brynäs. Det gav så klart sin krydda till matchen, men det skulle vara fortsatt mållöst till den avslutande perioden av ordinarie tid.

Brynäs fick en sannerligen trivsam inledning på den tredje perioden, trots en stark inledning av hemmalaget. Johannes Kinnvall såg till att bryta dödläget i Örebro, med en fladdrande puck som ställde Jhonas Enroth. Brynäs visade prov på offensiva skickligheter fortsatt i perioden, där Samuel Johannesson elegant gjorde 2-0 i spel 4 mot 4. Brynäs höll undan hela vägen in i mål och får med sig en stark seger från Närke.

– Jag tycker vi inte har den energin som vi brukar ha på hemmaplan och farten i spelet. Sen tycker jag blir det ett litet slumpmässigt avgörande på matchen. Jag tycker vi är ganska bra i den tredje perioden, sade Örebros tränare Niklas Eriksson till C More efter matchen.

– Det var roligt att spela idag. Och det var riktigt skönt att få med sig de här tre poängen, konstaterade Brynäsmålvakten Anders Lindbäck.