Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Rögle
RBK

Nygård snodde huvudrollen i Lennströms comeback

26 december 2022 17:59
#FBKRBK

Mycket i Färjestads annandagsmatch mot Rögle handlade om den efterlängtade comebacken från backgiganten Theodor Lennström. Det var dock inte han som skulle iklä sig huvudrollen, utan hans lagkompis Joakim Nygård. Snabbskrinnaren satte både 2-1 och matchvinnande 3-2 i övertid inför en utsåld Löfbergs Arena och gav Färjestad en smakstart efter juluppehållet.


Trots ett mäktigt publikstöd fick inte Färjestad den start på matchen man önskade, i stället kom Rögle ut piggt och fick också utdelning. Målet kom dock något oväntat - i boxplay. Färjestad åt sig dock in i matchen och fick sedermera in kvitteringspucken genom Lucas Forsell.

I den andra perioden kom Färjestad ut och tog tag i taktpinnen. Hemmalaget skapade en hel del målchanser, och tog också ledningen när Joakim Nygård grävde loss en retur framför kassen.

Den tredje perioden började på bästa tänkbara sätt för Rögle, som kvitterade genom Brady Ferguson. Resten av perioden handlade mycket om Färjestads jakt på ett segermål, men det kom inte. Christoffer Rifalk stod emot väl och säkrade en poäng åt sitt lag. I övertiden kunde däremot inte ens han stå emot när Joakim Nygård läckert satte sitt andra för kvällen och stal rampljuset från comebackande Lennström.

Sagt om matchen

– Det kändes att jag spelade 23 minuter. Det var kul, man har längtat efter det här. Magiskt! Vi gjorde en bra match och gör det vi snackar om, sa en lite sliten Theodor Lennström efter comebacken.

– Otroligt sur förlust. Starkt av oss att ta en poäng. Vi kom ut bra första tio, sen tycker jag Färjestad tar över. Andra perioden är inte vår bästa, men vi är ändå med i matchen. I tredje tycker jag vi håller dem bra på utsidan, sen har jag mina lägen jag måste göra mål på för att ge oss chansen att vinna, summerade Oskar Stål-Lyrenäs.

I punktform

  • Färjestad satte stopp för en två matcher lång förlustsvit på hemmaplan.
  • Rögle å sin sida förlorade efter två raka trepoängare.
  • Det var fullsatt - 8 250 åskådare - i Löfbergs Arena och härlig stämning.
  • Rögle har nu spelat tio raka boxplay utan insläppt mål.
  • Joakim Nygård gjorde två mål - för andra gången på tre matcher.
  • Christoffer Rifalk räddade hela 35 skott.
  • Theodor Lennström spelade 23.24 i comebacken.