Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Brynäs
BIF

Innala bröt måltorkan – och fixade extrapoängen till Frölunda

20 december 2022 21:33
#FHCBIF

Jere Innala hade inte gjort mål sedan den 22 oktober, men på övertiden mot Brynäs var det han som noterades för det avgörande målet. Detta efter att Brynäs haft ledningen med både 1-0 och 2-1, men Frölunda har nu vunnit fyra av sina fem senaste matcher.


Frölunda inledde matchen med några byten i offensiv zon och hade sex skott på mål under de första minuterna, men sedan fick Linus Lindblom göra sitt första byte i SHL. Då klev han fram och satte ledningsmålet. Efter det flyttade Brynäs fram positionerna under resterande del av första perioden.

Till slut kunde dock inte Tomi Karhunen i Brynäs mål stå emot längre och Anders Grönlund noterades för kvitteringsmålet. Gästerna återtog dock ledningen, men det skulle inte räcka hela vägen till seger. Mats Rosseli Olsen tog matchen till övertid. Där avgjordes det med att Jere Innalas passning genom slottet tog på en Brynäsklubba och in i eget mål.

Sagt om matchen

– Vi ser jäkligt tröttkörda ut. Det syns att Brynäs inte har spelat på ett par dagar. Det är skillnad på skärpan och vi får gräva djupt för att hitta energin. Det får jag ge killarna cred för. Inte vår vackraste match, men jag är otroligt glad över att vi lyckas vinna på hemmaplan, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg.

– Jag försöker göra det jag kan för att hjälpa laget. I det här fallet var det att skjuta på mål. En skön känsla. Jag trodde inte det här när jag åkte till matchen. Jag var lite nervös innan, men när man kommer till rinken försvinner det, sa Linus Lindblom, som nätade i sitt första SHL-byte.

I punktform

  • Frölunda har fyra vinster på de fem senaste matcherna och går på julvila som tabelltrea.
  • Frölundas tredje seger på tre försök mot Brynäs den här säsongen.
  • Samuel Johannesson hade assist på 1-0-målet och gjorde själv 2-1. Det betyder att han har gjort poäng i fyra raka matcher.
  • Efter 19 matcher utan mål nätade Frölundabacken Anders Grönlund igen.
  • Mats Rosseli Olsen har gjort mål i tre av de fyra senate matcherna.
  • Precis som storebröderna Oskar och Marcus har nu Linus Lindblom, 19, debuterat i Brynäs a-lag. I första bytet gjorde Lindblom karriärens första SHL-mål.