Hemma
Luleå
LHF
Borta
Malmö
MIF

Klappande Luleåhjärtan gav efterlängtad seger

10 december 2022 20:12
#LHFMIF

Efter en känslosam hyllning av legendaren Janne Sandström i Luleå följde dagens representanter för Norrbottens SHL-lag upp på bästa tänkbara sätt. De gjorde det nämligen genom att vinna med förkrossande 4-0 mot Malmö och satte därmed punkt för en sex matcher lång förlustsvit.


Innan nedsläpp denna SHL-match genomfördes en ceremoni där Luleås legendar Janne Sandström med över 1 000 SHL-matcher i karriären hyllades genom en hissning av hans tröjnummer 7. Hemmalaget följde upp hyllningen genom att vara mycket effektiva i den första perioden och göra två mål på blott sex skott framåt. Jonathan Andersson gjorde 1-0 på lagets första skott och Leo Komarov satte tvåan precis efter ett avslutat numerärt överläge.

Luleås dominans fortsatte därefter i den andra perioden, med förkrossande 16-2 och "bara" ytterligare 2-0 i mål. Daniel Marmenlind i Malmös mål gjorde så gott han kunde, men laget räckte inte till mot norrbottningarna som trummade på mot seger redan efter halva matchen.

Den tredje perioden blev mest en transportsträcka mot slutsignalen. Luleå kontrollerade tillställningen och även om Malmö hade några chanser framåt kunde Joel Lassinantti i Luleås mål hålla ännu en nolla i sin SHL-karriär - nolla nummer 39. Tre nya poäng till Luleå, som via segern avslutar en sex matcher lång förlustsvit.

Sagt om matchen

– Det är så mäktigt när sånt här händer och fansen har arbetat hårt med tifot. Janne ska ha allt han kan få. Vi gick sedan in i matchen med att spela vårt spel, det vi hade innan den lilla svackan. Det kunde ha blivit fler mål, men vi får vara nöjda. Vi sätter pressen bra, har mer fart under benen och hjälper varandra där ute, konstaterade Luleås Jonas Berglund i C More.

– Det kunde ha varit ännu mer också. Vi är usla, tycker jag, hela matchen. Vi gör inte mycket bra, vi blir fastcheckade hela tiden och kommer inte ur egen zon. De får långa anfall, vi blir trötta och släpper in mål, kommenterade Malmös Fredrik Händemark.

I punktform

  • Janne Sandströms #7 höjdes till taket i Coop Norrbotten Arena.
  • Statistiken visade på hela 16-2 i skott i mittperioden för Luleå.
  • Segern gör att Luleå bröt sin svit på sex raka förluster.
  • Nu har i stället Malmö sex raka förluster.
  • Malmö går nu på julledighet och spelar först på annandagen igen.