Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Oskarshamn
IKO

Stark slutforcering grundlade Frölundas seger

8 december 2022 21:30
#FHCIKO

Oskarshamn hämtade upp underläge gånger två. Väl inne i slutskedet av perioden, visade dock Frölunda klass - med tre mål i de avslutande minuterna och vann matchen med 6-3.


Ett formstarkt Frölunda mot ett formstarkt Oskarshamn. En intressant drabbning väntade således i Scanidnavium under torsdagens kväll. Det skulle dessutom vara hemmalaget med den starkaste starten på matchen, för det skulle vara en 2-0-ledning efter mål av Nicklas Lasu samt Mats Rosseli Olsen. Trots det, lyckades Oskarshamn hitta en imponerande väg tillbaka in i matchen. Dock först och främst med en reducering i den inledande perioden.

Väl inne i den andra perioden, skulle dessutom kvitteringen komma genom Cameron Brace. Innan Frölunda skulle förvalta ett 5 mot 4-läge - där Jacob Nilsson med en handledare lyckades sätta göteborgarna åter i förarsätet.

Väl inne i den tredje perioden så såg det länge ut att det skulle bli förlängning dessa lag emellan igen. Det ville dock Frölunda få en förändring på. Efter ett par drömminuter i slutskedet av matchen, så drog göteborgarna iväg till en 6-3-ledning efter mål av Max Friberg, Joel Lundqvist och Patrik Carlsson. Vilket även blev slutresultatet.

Sagt om matchen

– Det är skönt att få betalt givetvis. Vi känner att vi spelat bra hockey. Faktiskt vi har skött oss defensivt. Vi har fokuserat på det och ska sätta det helt korrekt och det har givit oss fler chanser. Hittar man defensiven så är det skönt att få betalt offensivt, summerade Max Friberg för C More.

– Det blir tufft, vi kämpar oss tillbaka in i den här matchen. Vi gör ganska mycket bra. Ja, det är så det är ibland. Ibland händer misstag. Tyvärr är det i ett psykologiskt läge. Sedan ska det inte falla ihop som ett korthus... Det är irriterande, säger Oskarshamnstränaren Martin Filander.

I punktform

  • Mats Rosseli Olsen lämnade isen med ett mål och en assist.
  • Antti Suomela nätar för fjärde matchen i följd.
  • Patrick Carlsson noterades för tre poäng.
  • Oskarshamn gjorde två nya mål i powerplay.
  • Jacob Nilsson klev fram för Frölunda i numerärt överläge.
  • Oskarshamn hämtade upp underläge två gånger.