Clang storspelade i Rögles seger

26 november 2022 20:56
#RBKLHF

Tre väldigt jämna perioder spelades nere i Ängelholm. Det var hemmalaget som senare drog det längsta strået efter ett avgörande 2-1 mål av Adam Tambellini i andra perioden; ett mål som verkligen var hockeygodis. Rögle kunde till slut vinna med 3-1 efter briljant målvaktsspel av talangen Calle Clang.

Det syntes att det var två revanschsugna lag som kom till nedsläpp i kvällens match nere i Ängelholm. Rögle inledde starkast och kunde göra matchens första mål genom en otroligt fin prestation från Adam Engström. Samma Engström skulle senare bli lite syndabock när Luleå kunde kvittera till 1-1 i powerplay, efter utsvining på just Adam Engström. 1-1 målet gjordes av Julius Honka genom ett tyst dragskott med mycket skymning framför mål.

Catena Arena kokade i andra perioden och spelet fortsatte att imponera. Tunga bataljer och närkampsspel varvades med fina aktioner och målchanser. Till slut kunde Adam Tambellini skjuta in ledningspucken 2-1 efter en otrolig upprullning av hela Röglefemman som var på isen.

Tredje perioden var väldigt jämn och det märktes att inget av lagen ville släppa till något. Luleå öppnade starkast, men det växlade fram och tillbaka. Trots flera chanser för Luleå kunde Rögles Calle Clang hålla tätt där bak och släppte inte till något. Istället kunde Riley Sheen lägga in 3-1 pucken i öppen målbur och därmed punktera matchen.

– Jag tycker att vi tog med oss energin som vi behövde ikväll. Vi hade pucken mycket och vi fortsatte bara att jobba. Jag älskade vår laginsats idag, sammanfattar en nöjd Cam Abbott till C More efter slutsignal.

– Vi pressar hårt i början av tredje och sen pressar de oss hårt. Jag tycker vi skapar tillräckligt med chanser för att komma ikapp. Med lite flyt hade vi nog fått in 2-2 målet, konstaterar Thomas Berglund efter matchen.

• Calle Clang med 20 räddningar och 95.24 i räddningsprocent.
  • Adam Tambellini med matchvinnande 2-1 målet.
  • Luleåbacken Julius Honka med 1 mål och 4 skott på mål.