Hemma
Luleå
LHF
Borta
Frölunda
FHC

Starkt Frölunda tog fjärde raka segern

29 november 2022 21:20
#LHFFHC

Det var en sannerligen tajt och spännande tillställning i Luleå under kvällen. Väl framme i den tredje perioden, var det gästerna med det matchavgörande målet genom Max Friberg när göteborgarna tog fjärde raka segern.


Två tajta defensiver. Med skickliga lag. Ja, det kan vi gott konstatera i Coop Norrbotten Arena under tisdagens afton. Det var en tillställning, där det kändes som att lagen kände på varann i den inledande perioden. Innan det började bytas lite fler lägen i matchen under den andra perioden.

Överlag var det två skickliga målvakter i de respektive lagen genom Luleås Joel Lassinantti och Frölundas Lasse Johansson. Två burväktare dessutom med väldigt fin form förtillfället i SHL.

Till den tredje perioden var det gästande Frölunda som lyckades bryta dödläget i Norrbotten. Lagom efter att Max Friberg kom ut efter att suttit av en utvisning, kunde han spelas fram av Joel Lundqvist och hitta en lucka för att göra 1-0-målet. Med lite mer än fem minuter kvar av matchen, så ådrog sig Jan Mursak ett matchstraff. En biljett in i matchen för Luleå. Biljetten förvaltades dock inte - utan Lasse Johansson höll nollan. Frölunda vann matchen.

Sagt om matchen

– Just nu så forcerar vi bra. Vi får bra avslut. Trafik på kassen. Vi är där och gräver. Vinner andrapuckarna och så. När vi inte gör mål så får man ju fundera på det, sammanfattade Erik Gustafsson för C More.

– Vi gjorde en väldigt bra match defensivt. Det är klart att de får lite tryck där i sista powerplayet. Överlag, väldigt lugnt och tryggt, sa Lasse Johansson efter matchen.

I punktform

  • Joel Lundqvist har nu spelat flest matcher i SHL:s historia.
  • Luleå lyckades inte förvalta powerplayet på slutet.
  • Lasse Johansson noteras för en ny hållen nolla.
  • Hemmalaget hade 24 skott mot mål.
  • Max Friberg stod för det matchavgörande målet.
  • Erik Gustafsson spelade 22 minuter och 43 sekunder.