Hemma
HV71
HV71
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad starkast i makalös gastkramning

5 november 2022 20:41
#HV71FBK

Puh, vilken dramatik vi bjöds på i en fullsatt Husqvarna Garden denna lördag! Matchen mellan HV71 och Färjestad svängde fram och tillbaka flera gånger, men till sist var det Färjestad som var starkast och vände ett underläge till seger under matchens tio sista minuter.


Sagt om matchen

– En okej förstaperiod och en riktigt bra andraperiod där vi trycker tillbaka dem. Sedan får vi en tråkig avslutning på andraperioden och trots att vi grejar tre mot fem blir vi lite fega med puck. Vi kan inte etablera något offensivt spel, utan de får skölja över oss. Det är bitterst just nu, givetvis, tyckte HV71:s tränare Tommy Samuelsson.

– Det är kul, man ska vara med och bidra offensivt, det är därför jag är här. Ejdsell är bra på straffar och det är bättre att han får kliva fram. Det är ingen bra match från vår sida och det ser ut som vi är trötta, men vi hittar ändå ett sätt att vinna, kommenterade Färjestads Marcus Nilsson.

I punktform

  • Efter tio matcher utan utdelning gjorde Marcus Nilsson i Färjestad mål igen.
  • HV71 har i och med dagens resultat fem raka förluster.
  • Radan Lenc debuterade i HV-tröjan i kväll och blev målskytt direkt till lagets 2-1 i mittperioden.
  • Färjestad vände underläge till seger under matchens tio sista minuter. Victor Ejdsell satte matchavgörande 2-3 på en straff.
  • Fullsatt och härlig stämning i Husqvarna Garden!