Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå förlängde segersviten - Wingerli inblandad i det mesta

5 november 2022 17:42
#FHCSKE

Skellefteå rivstartade mot Frölunda och skaffade sig en tvåmålsledning i öppningsperioden innan de utökade ledningen ytterligare i mittakten. I den tredje perioden lyckades hemmalaget reducera, men innan matchen var över satte västerbottningarna spiken i kistan i tom bur. Andreas Wingerli var involverad i tre mål när Skellefteå vann med 4-1 och tog fjärde raka segern.


Efter en intensiv och tempostark matchinledning skulle Skellefteå ta en tvåmålsledning. Först hittade poängligaledaren Jonathan Pudas rätt i boxplay efter en spelvändning och Andreas Wingerli skulle sedan förvalta en retur i nät.

Västerbottningarna vann sedan skotten med 10-2 i den andra perioden och utökade sin ledning ytterligare när Oscar Möller förvaltade ett friläge.

I den tredje perioden skulle Max Friberg reducera och Frölunda vann skotten med 11-3, men närmare än så kom inte göteborgarna. Istället fastställde Oscar Möller slutresultatet i tom bur med sitt andra mål i matchen. Linus Söderström stoppade 21 av 22 skott i gästernas mål.

Sagt om matchen:

– Vi vill väldigt mycket här hemma, ibland blir det fel och vi blir lite övermodiga. Vi ger upp lite för enkla mål för att vi trycker upp lite för mycket framåt i all välmening, för vi vill bjuda publiken på bra hockey, sa Frölundas Max Friberg till C More.

– Vi hade allt för många matcher där vi förlorade och vi gick tillbaka till grunderna: jobba hårt och täcka skott. Det är lite självförtroende och så litar vi på varandra fullt ut. Litar vi på varandra, då är vi svåra att möta, sa Skellefteås Petter Granberg.

I punktform

  • Frölunda har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.
  • Skellefteå vann för fjärde matchen i följd.
  • Jonathan Pudas har gjort poäng i fyra raka matcher och i 16 av de 18 senaste matcherna.
  • Max Friberg gjorde Frölundas mål.
  • Oscar Möller nätade dubbelt upp.
  • Jacob Nilsson stod för en assist och har gjort poäng i två raka matcher.