TIK

Larmi höll nollan och tog Växjö upp i serieledning

3 november 2022 21:32
#TIKVLH

Timrå kom in till matchens som SHL:s bästa lag sett till de senaste nio matcherna, men mot Växjö hjälpte det föga. Bortalaget var hundraprocentiga i boxplay, målvakten Emil Larmi storspelade och framåt var man effektiva. Tack vare segern med 3-0 kliver Växjö upp som ny serieledare.

Efter en lite trevande start på matchen var det Timrå som började ta över allt mer. När Ludvig Nilsson trippade Emil Pettersson på väg ut till byte åkte han på matchstraff och Timrå fick avsluta perioden i ett långt powerplay. Ytterst nära mål kom också Sebastian Hartmann, som nog trodde att han bara skulle raka in pucken i öppen kasse, men Emil Larmi slängde ut klubban och stod för en suverän räddning.

I den andra perioden fortsatte lagen briljera i boxplay, och det såg knappt ut som om det kunde bli mål. Inte minst fick man den känslan när Albin Lundin hade helt öppet mål - men lyckades prickskjuta Emil Larmi i ryggen. "Jag vill inte se på det, det ska vara mål helt enkelt", sa en frustrerad Lundin i periodpausen. Men ett mål blev det i andra perioden, och det var Växjö som gjorde det. En snabb spelvändning gav Jayden Halbgewachs fritt läge och där gjorde han inget misstag.

När de flesta förväntade sig en anstormningen från hemmalaget i den tredje perioden kom i stället ett par tunga smällar från bortalaget. Först styrdes en slumppuck via Manuel Ågren in i mål, sen landade en retur precis på bladet hos Robert Rosén som kunde raka in ett enkelt mål. Därefter orkade inte Timrå hota bortalaget.

– Vi försöker och försöker men Växjö får betalt och det är jobbiga mål de får. Vi får ingen utdelning. Känslan är att Växjö gör det bra, de är starka framför mål och vi kommer inte in på returerna. Det gäller att ta sig in på mål, vara i ansiktet på målvakten och kanske vända upp och ner på nån back ibland, sa Timrås tränare Anders "Ante" Karlsson.

– Det hände mycket i den här matchen, det var några konstiga situationer, ibland är det bra att ha ögon i nacken. Jag antar att man måste ha lite tur ibland, sa en glad Emil Larmi efter sin nolla som bland annat innehöll en räddning med ryggen.

• Emil Larmi höll säsongens andra nolla.
  • Robert Rosén gjorde mål vilket innebär att han gjort poäng tre matcher i rad.