Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Timrå
TIK

Pääjärvi fullbordade Timrås vändning mot Örebro

29 oktober 2022 20:41
#ÖRETIK

Timrå vände 0-2 till seger efter övertid borta mot Örebro. I övertiden valde Timrå att plocka ut målvakten och spela fyra mot tre. Ett drag som gick hem för Magnus Pääjärvi sköt extrapoängen till Timrå. Det var hans första mål sedan återkomsten i Timrå.


Örebro kom till matchen med fem raka segrar, men det var Timrå som började matchen bäst. Gästerna hade 11-2 i skott på mål efter första perioden, men Timrå omvandlade inte spelövertaget till något ledningsmål. I andra perioden kom Örebro ut som ett nytt lag och till skillnad från Timrå fick hemmalaget utdelning. Rasmus Rissanen satte 1-0 och innan andra perioden var över hade Mathias Bromé utökat ledningen.

Timrå kom dock tillbaka i tredje perioden – och det var hemvändarna som levererade. Emil Pettersson reducerade och Anton Lander kvitterade med mindre än två minuter kvar av tredje perioden. Sedan gjorde Magnus Pääjärvi det avgörade målet – i sin andra match sedan återkomsten i Timrå.

Sagt om matchen

– Vi fick oss en hårtork efter första perioden. Det var inte bra nog på vår hemmaplan. Vi var för långsamma och de kunde vända på oss. I andra fick vi längre anfall och hittade till lite målchanser, sa Örebros Mathias Bromé efter andra perioden.

– Tuff bortamatch. Starkt av oss. Okej första period. Vi gick ner oss i andra, men ryckte upp oss rejält i tredje. Det visar bra karaktär. Sedan är det kul att göra mål. Jag hörde lite snack om att vi kanske skulle plocka målvakten i spel fyra mot tre och det var gött att få in en kasse, sa Timrås segerskytt Magnus Pääjärvi till C More.

I punktform

  • Timrå stoppade Örebros segersvit på fem raka matcher.
  • Anton Lander var inblandad i samtliga tre Timråmål, ett mål och två assist.
  • Philip Holm stod för en fin assist till 2-0 och därmed har han gjort poäng i sex raka matcher.
  • Även Kristian Näkyvä (0+1) har gjort poäng i sex matcher i följd.
  • Emil Pettersson gjorde sitt åttonde mål. Med det är han delad trea i SHL:s skytteliga.
  • Tidigare nämnde Lander spelade mest av samtliga spelare på isen, 25:06.