Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Malmö
MIF

Marmenlinds storspel bäddade för seger

29 oktober 2022 18:00
#FHCMIF

Det var två hårt kämpande lag med två väldigt bra målvakter som gjorde upp i Scandinavium i eftermiddag. När 60 minuter var spelade hade Malmö dragit det längsta strået, mycket tack vare en lysande Daniel Marmenlind och ett konstnummer av Carl Söderberg.


Det var en jämn matchinledning i Scandinavium med väldigt få klara målchanser. Efter knappt halva perioden spelad skickade Christoffer Forsberg in en puck som tog på en ovetandes Johan Olofsson och pucken gled retfullt förbi Lars Johansson i hemmamålet. Det var periodens enda mål.

Frölunda började den andra perioden piggt och skapade en del lägen men Malmömålvakten Daniel Marmenlind spelade fortsatt stabilt vilket gjorde att mittperioden förblev mållös.

I den tredje perioden försökte Frölunda hitta kvitteringsmålet men när Ryan Lasch åkte ut för en tripping var inte gästerna sena att utnyttja det. Carl Söderberg lyckades slå in en backhandvolley efter att en skottpassning från en lagkamrat tog på en Frölundaspelare och ändrade riktning. Frölunda plockade ut målvakten på slutet men Marmenlind och Malmö kunde hålla undan och ta tre poäng.

Sagt om matchen

– Jag är nöjd med allt förutom det viktigaste i ishockey: hur man gör mål. Vi vinner inte kamperna framför deras målvakt och är tveksamma i avsluten. Det är det som kostar oss en förlust idag, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg i C More.

– Det är skönt att få utdelning och jag känner mig bra i spelet. Vi spelar med självförtroende hela matchen. Vi tänker inte så mycket och spelar vårt spel och det har vi gjort hela veckan, vilket har gett framgång, säger Malmös Carl Söderberg i C More.

I punktform

  • Frölundas segersvit tog slut
  • Malmö tog sin femte vinst på bortaplan
  • Carl Söderberg tillbaka i målprotokollet
  • Daniel Marmenlind höll nollan
  • Johansson gjorde 22 räddningar