Hemma
HV71
HV71
Borta
Luleå
LHF

Luleå vann efter 60 minuters dominans nere i Jönköping

29 oktober 2022 17:45
#HV71LHF

Luleå kunde äntligen bryta sin förlustsvit på 4 matcher. Efter en gedigen insats nere i Jönköping kunde man plocka hem alla 3 poäng till Luleå, när man till slut vann med 3-0. Joel Lassinantti höll därmed sin fjärde nolla för säsongen.


Luleå kom ut heta från start och tog tag i taktpinnen direkt när pucken släpptes i Jönköping. Efter drygt 13 minuters spel kunde Luleå ta ledningen genom Juhani Tyrväinen. Samma Tyrväinen hade dessförinnan haft två ramträffar. Joonas Rask kunde sedan utöka Luleås ledning till 2-0 efter ett snyggt avslut upp i första krysset.

I andra periodens inledning var det HV71 som kom ut hetast från start, men istället för en reducering lyckades Luleå utöka till 3-0 genom Brendan Shinnimin i ett friläge. HV71:s vassaste läge skulle sedan komma när bröderna Davidsson fick chansen i en två mot etta. Lassinantti kunde däremot rädda med stöten och hålla sin nolla intakt.

Väl i tredje perioden lyckades inte HV71 skapa någon riktig forcering. Istället spelade Luleå oerhört kontrollerat och var det lag som ägde mestadels puck. Sista perioden slutade mållös och Luleå fick med sig alla 3 pinnar hem. Mycket tack vare den ständiga bjässen där bak i form av Joel Lassinantti.

Sagt om matchen

– Jag tycker väl att Luleå vinner ganska komfortabelt. De fick tryck på oss direkt i första och vi har problem att sortera i egen zon och får på grund av detta två enkla mål emot oss. Sen är det som alltid, får Luleå den ledningen att gå på stänger de ofta butiken och det gjorde dem idag också, sammanfattar Tommy Samuelsson sitt HV71:s match mot Luleå till C More efter matchen.

– Jag tycker vi gör en väldigt bra insats, vi tar tag i det direkt och får bra utdelning så det var skönt att få in både ettan och tvåan ganska tidigt där. Sista perioden är helt underbar att stå i mål för oss. Jag lyckades se puckarna bra och fick väldigt bra hjälp av lagkompisarna, säger Joel Lassinantti efter matchen om Luleås- och sin egen insats.

I punktform

  • Joel Lassinantti höll sin fjärde nolla för säsongen.
  • Luleå bröt sin 4 matcher långa förlustsvit.
  • Juhani Tyrväinen inblandad i det mesta. 1 mål, 1 assist och 81.25% i tekningscirkeln.
  • HV71 kunde hålla tätt i boxplay trots förlust, 100% på fyra försök.
  • HV71:s Andy Miele med hela 24 minuter och 31 sekunder i istid.
  • Jonas Gunnarsson i HV71 med 29 räddningar.