Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Luleå
LHF

Örebro fick sista ordet på hemmaplan

25 oktober 2022 21:45
#ÖRELHF

En spännande drabbning med känslor och kamp. Matchen fick avgöras på straffar, där det var Örebro med den avgörande straffen genom Philip Holm när matchen skrevs till slutresultatet 3-2.


Det var hemmalaget tillika serieledande Örebro, med den mest inspirerande starten på kvällen och fick utdelning. Dock var det gästerna från Norrbotten, som lyckades hitta en väg in i matchen genom Joonas Rask - när han hittade nät under en avvaktande utvisning.

Vidare i Behrn Arena fortsatte det att bli en tempofylld, närkampsfylld och intressant tillställning i Närke - inget av lagen hittade dock inte nät under mellanperioden, men det var sannerligen upplagt för en spännande avslutning.

Lagen fortsatte att följas åt även i den tredje perioden. Visserligen tog Luleå ledningen genom Isac Brännström. Innan Örebro skulle svara upp genom Emil Larsson - i en kampfylld match mellan två skickliga lag.

Matchen fick senare avgöras på straffar. Efter missar från bägge lagen. Klev backen Philip Holm fram, när han såg till att Örebro tog fjärde raka segern.

Sagt om matchen

– Jag tycker vi kommer ut bra i första. Det är stabilt. De får ta över lite i andra perioden. Sedan tycker jag att det är mycket fram och tillbaka. Starkt att komma tillbaka efter att de gör sitt mål, summerade matchvinnaren Philip Holm för C More.

– Första perioden sköljer de över oss lite. Utan "Lassi" (Lassinatti, reds. anm) i första kunde de runnit iväg. Efter första perioden tycker jag vi tar tag i grejerna och spelar riktigt bra. Frånsett första perioden tycker jag vi förtjänar att vinna, sa Isac Brännström.

I punktform

  • Fjärde raka segern för Örebro.
  • Luleå får se sig besegrade ytterligare en gång.
  • Philip Holm spelade över 24 minuter och avgjorde.
  • Isac Brännströms femte mål för säsongen.
  • Jhonas Enroth räddade 29 skott.