Hemma
Timrå
TIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Timrå nollade Oskarshamn – och förlängde segersviten

25 oktober 2022 21:36
#TIKIKO

Timrå besegrade Oskarshamn med 3-0 och för andra gången på tio dagar höll Jacob Johansson nollan. Han räddade 25 skott när Timrå tog fjärde raka segern.


Den första perioden slutade mållös, men det saknades inte chanser. Bland annat spelade Timrå dryg en minut i fem mot tre, men Oskarshamn gjorde det bra i det numerära underläget. Hemmalaget skulle dock göra ledningsmålet, men det kom i inledningen av den andra perioden. Då spelade Timrå bra och hade bud på fler mål, men Tim Juel imponerade i Oskarshamns mål.

I den tredje perioden drog Oskarshamn på sig fyra utvisningar och det blev kostsamt. Timrå nätade i powerplay och sedan kunde Jonathan Dahlén sätta 3-0 i öppen kasse.

Sagt om matchen

– Generellt en bra match. Första perioden är vi inte helt nöjda med, men vi gjorde en bättre andra period. Över 60 minuter var det en bra match, sa Timrås Robin Alvarez till C More.

– Vi ger oss själva inte chansen att gå ikapp. Det är 0-1 inför sista, men vi drar på oss för många oturliga och dåliga utvisningar. Då är det tufft att ta ikapp. Timrå är giftigare än oss i dag, sa Oskarshamns tränare Martin Filander.

I punktform

  • Timrås fjärde raka seger.
  • Efter sju mållösa matcher har Anton Wedin nätat i två matcher i följd.
  • Även Albin Lundin (0+1) gjorde poäng för andra matchen i rad.
  • Robin Alvarez (1+0) har gjort fem poäng på de fyra senaste matcherna.
  • Niclas Burström hade mest istid i Oskarshamn, 20:49.
  • Timrå vann skottstatistiken med 40-25.