Åslund med en bra kväll när Färjestad vann

25 oktober 2022 21:51
#FBKHV71

Nyskrivet kontrakt, målskytt och tre poäng. Per Åslund hade en bra kväll när Färjestad hemmabesegrade HV71.

Färjestad gick precis innan nedsläpp ut med att Per Åslund förlängt sitt kontrakt med ytterligare två säsonger, han tackade och gav hemmalaget ledningen i powerplay efter drygt fem minuter. Hemmalaget var spelförande i den första perioden och gick till pausvila med 2-0 efter att Remi Elie utökat ledningen.

I andra perioden drog HV71 på sig två utvisningar med kort mellanrum, inga mål i de numerära överlägena för Färjestad men strax efter att gästerna blivit fulltaliga en andra gång kunde Carl Jakobsson utöka ledningen när han satte säsongens första mål. HV71 skapade några målchanser i slutet av perioden men lyckades inte få in pucken bakom Dennis Hildeby.

Med ett tremålsunderläge inför tredje perioden behövde HV71 höja sig ett par snäpp för att ta sin in i matchen. De lyckades dock inte skapa några större farligheter och fick istället se Färjestad utöka till 4-0 när Joakim Nygård satte en backhand högt bakom Ortio. Hemmalaget spelade sedan av matchen, Dennis Hildeby såg ut att hålla säsongens första nolla men med nio sekunder kvar av matchen lyckades Emil Andrae näta för andra matchen i rad.

– Surt att inte hålla nollan men det är som det är, vinsten är det viktiga. Det kändes bra idag och har flytit på bra de senaste två matcherna. Bra insats av laget då vi håller dem på utsidan, vi litar på varandra och kör på, sammanfattade Dennis Hildeby för C More efter matchen.

– Vi hade några bra sekvenser men utan att få trycket på mål. Krigarmässigt är vi inte där idag, dem får vinna mycket lösa puckar, våra forwards gör ett lite för dåligt jobb idag säger HV71:s Tommy Samuelsson efter matchen.