Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Växjö tillbaka på vinnarspåret efter stark bortamatch

25 oktober 2022 21:26
#SKEVLH

Växjö åkte till Skellefteå med tre raka förluster, men smålänningarna stod för en imponerade bortamatch. Lakers vann skottstatistiken med 37-26 och slutrestultatet skrevs till 3-1. Joel Kellman gjorde det matchavgörande 2-0-målet.


Skellefteå var det spelförande laget inledningsvis och skapade också flest chanser. Delvis tack vare två tidiga poweplay. Men Emil Larmi i Växjömålet räddade samtliga 17 skott från hemmalaget i den första perioden.

I andra perioden var det mycket Växjö. Lakers spelade nästan åtta minuter i spel fem mot fyra. Även om Skellefteå håll tätt i boxplay var det Växjö som tog ledningen genom Erik Josefsson, efter att Gustaf Lindvall missat att stoppa pucken med klubban. Men Skellefteås målvakt visade prov på mental styrka när han därefter radade upp flera högklassiga räddningar.

Joel Kellman fick till slut in 2-0, och det skulle visa sig bli matchavgörande. Lakers gjorde 3-0 i öppen kasse och Simon Robertsson såg i slutskedet till att spräcka Lakers nolla.

Sagt om matchen

– Det finns två vägar att gå (efter att ha släppt in ett billigt mål). Antingen tycker du synd om dig själv och kanske byter ut dig själv. Eller så tar du ett djupt andetag och gör ditt jobb och stoppar puckar, sa Skellefteås målvakt Gustaf Lindvall

– Vi är stabila. Emil (Larmi) spelar jättebra i målet. Synd att det slinker in ett mål på slutet, men ett bra skott av Robertsson. I övrigt en jättebra match av oss. Vi skapar chanser och håller Skellefteåspelarna där vi vill ha dem i egen zon, sa Växjäs tränare Jörgen Jönsson.

I punktform

  • Växjö är uppe på tredje plats i SHL.
  • Skellefteå har sex raka nederlag.
  • Efter sju matcher utan mål nätade Erik Josefsson igen.
  • Simon Robertsson satte säsongens första mål när han reducerade till 1-3.
  • Emil Larmi hade 96,15 i räddningsprocent.
  • Jonathan Pudas hade mest istid av samtliga spelare, 23:53.