Hemma
HV71
HV71
Borta
Skellefteå
SKE

Vesel fullbordade HV71:s vändning mot Skellefteå

20 oktober 2022 21:20
#HV71SKE

HV71 låg under med både 0-1 och 1-2 mot Skellefteå, men för sjunde gången den här säsongen tog Jönköpingslaget matchen till övertidsspel. Där klev Tyler Vesel fram i powerplay och sköt segermålet 25 sekunder in i övertiden. Vilket betyder att HV71 har två raka segrar.


Efter en relativt jämn första period, som också slutade 1-1, tog Skellefteå över allt mer i den andra perioden. Joni Ortio, HV71:s målvakt, stod dock för några fina parader och därför skiljde inte mer än ett mål inför den tredje perioden.

Som så många gånger förr den här säsongen skulle det bli övertidsspel för HV71. Detta efter att Filip Westerlund kvitterat till 2-2 i tredje perioden, vilket var hans första SHL-mål i HV71-tröjan. Övertiden blev kort. 25 sekunder in i den avgjorde Tyler Vesel.

Sagt om matchen

– Det var jätteskönt att göra mål. Det var en fin passning och skönt att sätta dit den. Jag är värvad för att hjälpa laget att vinna och hittills har vi inte vunnit så mycket. Klart att man tar det på sina axlar när man inte gör mål och poäng. Så därför var det skönt att få hänga en, sa HV71:s Mikkel Bödker efter säsongens första fullträff.

– Bedrövligt. I för många matcher har vi varit för dåliga i den tredje perioden. Vi måste kolla oss i spegeln. Det är inte bra nog, sa Skellefteås Max Lindholm.

I punktform

  • Efter sex raka förluster mot Skellefteå fick HV71 fira en seger mot västerbottningarna.
  • HV71:s målvakt Joni Ortio, med ett förflutet i Skellefteå, stod för 30 räddningar.
  • Zeb Forsfjäll gjorde 1-0 och det var 17-åringens första SHL-mål.
  • Även HV71:s Mikkel Bödker gjorde sitt första mål i SHL när han kvitterade till 1-1.
  • Jonathan Pudas (1+1) gjorde poäng för nionde matchen i följd.
  • Skellefteå har förlorat fyra raka tredjeperioder, och har på dessa 0-9 i målskillnad.