Hemma
Malmö
MIF
Borta
Timrå
TIK

Proppen ur för Timrå - fyra powerplaymål i storsegern

15 oktober 2022 17:30
#MIFTIK

Efter två mål i öppningsakten skulle Timrå rycka ifrån än mer i den andra perioden. Vid ställningen 3-0 fick medelpadingarna ett fem minuter långt powerplay och straffade Malmö tre gånger om. Gästerna gjorde totalt fyra mål i numerärt överläge och vann till slut med hela 7-0.


Malmö hade mycket puck i den första perioden, men Timrå skapade de vassaste lägena och fick betalt två gånger om. Först bröt Jonathan Dahlén dödläget i powerplay och i slutet av perioden utökade Emil Pettersson med ett iskallt avslut.

I mittakten fick Timrå ordentlig ketchupeffekt. 3-0 kom efter fem spelade minuter och sedan blev ett matchstraff olyckligt för Malmö, då gästerna satte tre puckar i powerplay. I den tredje perioden skulle sedan medelpadingarna utöka ytterligare en gång och fastställa slutresultatet.

Sagt om matchen:

– 7-0 styr ju tanken extremt mycket. Problemet nu är att vi inte följer det vi pratar om och det är för dåligt. Vi får fortsätta jobba på de sakerna. Det är jobbigt med många boxplay och någonting fel gör vi uppenbarligen. Vi måste upp igen, det finns inget annat, sa Malmötränaren Tomas Kollar till C More.

– Vi vet att vi har väldigt bra offensiva spelare och det som glädjer idag är att de även tar ansvar defensivt, det är vad som krävs för att vinna. Vi har haft tufft att få betalt offensivt, sedan släpper det för alla när vi får göra de här målen. All cred till alla, konstaterade Timrås tränare Anders Karlsson.

I punktform

  • Malmö har förlorat de fyra senaste matcherna.
  • Efter sex raka matcher utan en trepoängare blev det full pott för Timrå idag.
  • Joakim Ryan får fortsatt mycket istid i Malmö. Han klockades på 24:22.
  • Fem spelare i Timrå noterades för minst två poäng: Jakob Stenqvist (1+2) , Robin Hanzl (2+0), Jonathan Dahlén (1+1), Robin Alvarez (0+3) och Elmeri Eronen (0+2).
  • Malmö inledde säsongen med ett lysande boxplay, men efter sju raka matcher utan insläppt mål i spelformen bröts sviten i eftermiddag.
  • Jacob Johansson höll sin och Timrås första nolla för säsongen.