Konstnummer av Hrivík när Leksand vann mot Malmö

8 oktober 2022 17:30
#LIFMIF

För första gången den här säsongen spelade Marek Hrivík i Tegera Arena – och som han presenterade sig för Leksandsfansen. I tredje perioden visade slovaken prov på fina fotbollsegenskaper när han klackade fram pucken till sig själv och därefter assisterade till Carter Ashtons 3-1-mål. Dalalaget vann till slut med 4-1 mot Malmö.

Malmö inledde klart bäst i Tegera Arena. Det dröjde 8:21 innan Leksand fick ett skott på mål. Då hade redan Mantas Armalis gjort elva räddningar. Därefter svängde matchbilden och Leksand radade upp heta chanser, men då visade Daniel Marmenlind vilken bra målvakt han är. Till skillnad från skåningarna lyckades Leksand omvandla sitt spelövertag till ett ledningsmål.

Det fortsattes skapa målchanser åt båda håll i den andra perioden, men två skickliga målvakter såg till att hålla siffrorna nere. Leksand hade 2-1 inför den tredje perioden.

Halvvägs in i den tredje perioden stod Marek Hrivík för matchens prestation. Han fick pucken bakom sig. Men för att få med sig den gjorde han en klackrörelse och sparkade fram pucken till sin egen klubba. Sedan passade han Carter Ashton, som satte 3-1. 4-1-målet var nästan lika snyggt. Med ett slagskott satte Carter Camper pucken i krysset – och avgjorde med det matchen.

– Jag såg pucken komma mot mig och på något sätt fick jag med mig den med benet. Sedan fick jag den till Ashton. Det var lite tur. Men skönt att vara hemma igen och spela inför fansen. Vi gjorde en bra match. Jag är glad över resultatet, sa Marek Hrivík om sin läckra framspelning samt om känslan att vara tillbaka i Tegera Arena.

– Vi släpper in fyra mål igen och då är det svårt att vinna. Vi kom inte åt dem i tredje och jobbade inte tillsammans, sa Malmös tränare Tomas Kollar till C More.

• Carter Camper var poängbäst med ett mål och en assist.
  • Jon Knuts gjorde säsongens första mål när han satte 1-0-pucken.
  • Ponthus Westerholm har gjort mål i fyra av Malmös sju matcher.
  • Justin Kloos (1+0) är fortsatt het. Han har gjort poäng i fem raka matcher, fyra mål och en assist.
  • Mantas Armalis imponerade. Han räddade 39 av 40 skott.