Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Brynäs
BIF

Norell om offensiva framgången: "Vågar ta för mig mer"

22 september 2022 10:00
#IKOBIF

Förra säsongen slog Robin Norell personligt poängrekord. Han följde upp det med två poäng (1+1) i premiären. ”Det är bara att försöka fortsätta rida på vågen”, säger Norell inför kvällens match mot Brynäs.


Oskarshamn fick en smakstart på säsongen. De vände underläge mot Smålandsrivalen Växjö och vann sedan efter straffar. En av segerorganisatörerna var backen Robin Norell, 27. Han är inte känd för att göra en massa poäng, men mot Lakers svarade han för ett mål och en assist.

– Det är alltid kul att kunna bidra framåt. Jag har aldrig riktigt vara en poänggörare, men det är alltid kul när det blir så. Jag får ta vara på när det väl händer. Det är bara att försöka fortsätta rida på vågen, säger han.

Har du tagit ett snack med Filander (Oskarshamns tränare) om att du vill ha mer istid i powerplay?

– Haha, just nu är det fullt på powerplaysidan, men jag gör vad jag kan för att nästla mig in där. Jag trivs bra i boxplay och spela mycket i fem mot fem. Jag trivs bra där jag är just nu, säger Norell.

"Vågar ta för mig mer"

Inför den gångna säsongen hade Norell som mest noterats för nio poäng under en SHL-säsong. Men förra säsongen gjorde han tre mål och nio assist från sin backplats.

– Det är en utveckling som går framåt. Jag vågar ta för mig mer och viljan att kunna bidra på poängsidan också. Det är väldigt viktigt att bidra på olika sätt. Det finns många i bakgrunden som bidrar till att man kan göra poäng. Det är där jag kanske har varit lite mer förut, nu kanske jag stoppar in näsan framför mål lite mer, säger Norell.

Med sina två poäng i premiären toppade Norell poängligan för backar efter första omgången. Han berättar att han har blivit påmind om det både en och två gånger under de senaste dagarna.

– Det är självklart kul. Jag har inte haft ögonen på den statistiken tidigare, och det klart att det är kul när nya saker händer, säger Norell.

"Inte anpassa oss"

För Norell och hans lagkamrater väntar i kväll match mot Brynäs, och precis som i premiäromgången får de spela inför sina hemmasupportrar i Be-Ge Hockey Center.

– Jättekul att inleda med två hemmamatcher. Det är bra motstånd vi möter varje match. Det gäller att förbereda sig på bästa sätt och vänja sig vid matchschemat, med återhämtning och allt sådant, säger Norell.

Är det något speciellt som blir viktigt mot Brynäs?

– Brynäs har ett väldigt bra lag i år och de spelar speciellt sätt. Det gäller att inte anpassa sig alltför mycket utan att ta vara på deras svagheter och spela på snabba omställningar. Det tror jag blir en nyckel för oss, säger Norell.