Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Skellefteå
SKE

Powerplay i världsklass gav Oskarshamn tre poäng

27 januari 2022 21:13
#IKOSKE

Två av SHL:s absolut målgladaste lag möttes i Oskarshamn, där Skellefteå som väntat bjöd upp till måldans. Hemmalagets spel i numerärt överläge var mördande effektivt och duon Patrik Karlkvist och Fredrik Olofsson levererade i världsklass.


Sagt om matchen

– Vi åker mycket och bara kör. Det kanske inte är snyggt spelmässigt, men vi kör! För egen del kändes det lite tungt först, men jag kom in i det och när det går bra är det inte jobbigt att spela. Jag var lat och bekväm när jag var yngre, men senaste tre-fyra åren så... Först och främst ville jag visa att jag kan ta en plats på den här nivån, kommenterade Oskarshamns Patrik Karlkvist i C More efter 2+2 poäng.

– Oskarshamn har ett bra powerplay och de är effektiva, tyvärr ger vi dem för många tillfällen. Sedan kuggar det inte riktigt för oss, varken i attackerna mot målvakten eller i långa anfall. De är starka i sitt närkampsspel och vi blir uttryckta. Jag är inte nöjd någonstans, sa Skellefteås tränare Robert Ohlsson.

IK Oskarshamn

  • Spelet i numerärt överläge var löjligt bra från Oskarshamn, tre mål på de fyra första lägena i dag imponerar stort.
  • Duon Patrik Karlkvist och Fredrik Olofsson har varit magiskt bra och finns nu båda topp 6 i SHL:s poängliga. I dag tog det inte ens sju minuter innan de båda (!) fanns noterade för var sitt mål. Därefter fortsatte poängen att strömma in.
  • Kedjekamraten Kim Rosdahl har i de tidigare tre matcherna mot Skellefteå den här säsongen gjort tre mål. Samma sak gäller även för Jonas Engström, men ingen av dem hittade nätet i dag.
  • Backen Brian Cooper hade mest istid i SHL för Oskarshamn, inför matchen ett snitt på 22:57 minuter. I dag blev det drygt 21 minuter.
  • I och med segern har Oskarshamn nu fem raka vinster på hemmaplan.

Skellefteå AIK

  • Matchen var minst sagt omväxlande för Skellefteå, som blandade högt och lågt spelmässigt.
  • Oscar Möller och Rickard Hugg har båda gjort fem matchvinnande mål, vilket ger en topplacering i SHL. I dag blev det ett mål från Hugg.
  • Backen Jonathan Pudas är poängbäst i laget och bäste poängback i SHL, nu med sex mål och 30 assist. Han spelar dessutom näst mest av alla i SHL, 23:56 minuter i snitt. I dag blev det en assist och därmed poäng för sjätte matchen i rad.
  • Endast fem tacklingar delades ut av Skellefteå, jämfört med Örebros 15.
  • Skellefteå är SHL:s bästa lag när det gäller tekningar. Inför matchen 53,60% vunna totalt.