Växjös nyförvärv imponerade i straffsegern

19 februari 2022 21:00
#VLHBIF

Emil Larmi gjorde sin första match i Växjömålet och han var en av nycklarna till att Växjö lyckades vinna med 3-2 efter straffar mot Brynäs. Annars såg Gävlelaget ut att gå mot tre poäng när de hade 2-1 och fem minuters powerplay i slutet av tredje perioden. Växjö kvitterade dock i boxplay och drog sedan det längsta strået i straffläggningen.

– Kanske inte en perfekt match, men skönt med en vinst. Jag är imponerad över hur vi kämpade vidare, och vi fick belöning till slut, sa Växjös målvakt Emil Larmi till C More.

– Det känns jättetråkigt nu. Men vi får titta på det och analysera vad som händer. Vi försvarade oss bra och var på väg mot seger, men vi tappade det i sista stund, sa Brynäs tränare Ari-Pekka Pajuluoma.

Växjö Lakers

• Vunnit 13 raka hemmamatcher mot Brynäs.
  • Arvid Lundberg kvitterade till 2-2 i boxplay drygt 17 mintuer in i period tre. Det var backens första mål för säsongen.
  • Hardy Häman Aktell gjorde tre poäng på säsongens 35 första matcher. Med sitt mål mot Brynäs har han gjort fyra poäng på de tre senaste matcherna
  • För sjätte matchen i rad gjorde Robert Rosén (0+1) poäng.
  • Emil Larmi räddade 31 skott, däribland två riktigt svettiga räddningar med plockhandsken. Dessutom stoppade han tre av fyra straffar från Brynäs.

Brynäs IF

• Tredje förlusten mot Växjö den här säsongen.
  • Greg Scott, som satte 2-1-pucken, har gjort poäng i sex av de sju senaste matcherna.
  • Nick Olesen var tillbaka efter OS-spel. Han var med i förarbetet till 1-0 och har nu gjort assist i tre raka SHL-matcher.
  • Oskars Cibulskis gjorde sin första match i Brynäs. Han noterades för en assist på 2-1-målet.
  • Marcus Björk spelade mest i Brynäs, 22:51.