TIK

Brynäs rivstart avgjorde mot Timrå

15 januari 2022 17:38
#BIFTIK

Via två mål under matchens första tio minuter satte Brynäs sin prägel på matchen och kunde till sist vinna komfortabelt hemma mot Timrå. Det blev aldrig någon spänning i matchen och de tre poängen gör att gävlelaget tar ett kliv uppåt i tabellen.

– Vi gör sex mål i dag och det är det som är den stora skillnaden, tycker jag. Det är lite hackigt under tre perioder, men en vinst med 6-2 är riktigt bra, kommenterade Brynäs Marcus Björk i C More

– Det är inte alls en bra match av oss i dag, det är inte mycket som funkar. Nästan ingenting, faktiskt. Vi kom in fel i matchen och vad det beror på tar vi innanför väggarna där inne. Det är en dålig match av oss i dag, men det kommer nya matcher, kommenterade Timrås tränare Anders Karlsson.

Brynäs IF

• Efter blott två minuters spel gjorde Linus Ölund 1-0 för Brynäs, vilket innebar mål för honom för andra matchen i rad. I torsdags blev hans mål dessutom matchvinnande.
  • Noel Gunler hade en produktiv dag med ett mål och en assist för sitt Brynäs.
  • Oula Palve är poängstarkast i laget, men hade tre raka matcher utan mål inför nedsläpp och enbart en assist. I kväll kom däremot målskyttet tillbaka, via 5-1 i numerärt överläge.
  • Brynäs har via 35 skott på mål totalt skjutit 935 skott på mål i SHL, vilket just nu är näst flest av alla lag i serien.
  • De tre poängen gör att Brynäs kliver förbi Örebro i SHL-tabellen.

Timrå IK

• Timrå hade inte spelat en match sedan 30 december. Den gången vände laget underläge 1-5 till seger med 6-5 efter förlängning mot Malmö, men den här gången kunde inte laget upprepa den bedriften.
  • Målvakten Jacob Johansson gjorde vad han kunde och räddade 29 skott, men han hade en omöjlig uppgift den här dagen.
  • Ty Rattie låg nia i poängligan inför dagen och hade tre mållösa matcher i rad, efter sex målmatcher dessförinnan. I dag blev det inte heller någon fullträff och han fick dessutom kliva av isen på grund av en skada.
  • Timrå ligger näst sist i tabellen, men var trots det SHL:s bästa lag i powerplay med över 28 procent effektivitet inför nedsläpp. I dag gavs ett powerplay, utan utdelning.
  • Vackraste fullträffen från Timrå kom från Albin Lundin, som prickade krysset från dålig vinkel.