TIK

Lantosi straffade Timrå

21 oktober 2021 21:45
#TIKLHC

Nio minuter in i slutakten tog Linköping en tvåmålsledning mot Timrå och såg ut att gå mot segern. Hemmalaget exploderade dock i slutet och smällde in två puckar inom loppet av en minut. Straffar fick avgöra och där drog östgötarna det längsta strået. Robert Lantosi, som gjorde det andra målet under ordinarie tid, satte två straffar och ordnade därmed segern med 3-2.

Sagt efter matchen:

– Jag är besviken över förlusten, men jag är stolt över grabbarna att vi kommer tillbaka och kvitterar. Vi hade ingenting egentligen idag, men vi ger aldrig upp och till slut får vi ett mål och då får vi mer energi. Vi måste fortsätta med det här, sa Timråtränaren Fredrik Andersson till C More efteråt.

– Jag hade gärna haft tre poäng men tar hellre två än en. Surt att vi inte kan försvara ledningen. Det är frustrerat. Nu får vi slicka såren, kommenterade Linköpings tränare Klas Östman.

Timrå IK

• Detta var Timrås första poäng, efter sex matcher där de kammat noll. Förlusten var dock deras sjunde raka.
  • Robin Hanzl nätade för andra matchen i följd och stod även för en assist. Han har nu gjort 2+3 på de tre senaste.
  • Passningen till Hanzls mål kom från Ty Rattie, som även satte kvitteringspucken. Han har gjort tolv poäng på lika många matcher.
  • Sami Rajaniemi stoppade 29 av 31 skott.
  • Joey LaLeggia sköt fyra skott på mål och spelade mest i hemmalaget med sina 24:51.

Linköping HC

• Tog andra segern på de sju senaste.
  • Alexander Johansson satte gästerna i ledningen med sitt första mål för säsongen.
  • Robert Lantosi gjorde sitt första mål för för sin nya klubb och satte sedan två straffar, varav den sista säkrade två poäng.
  • David Rautio såg länge ut att hålla sin - och östgötarnas - första nolla för säsongen men fick sträcka vapen två gånger om. Han räddade 27 av 29 skott.
  • Markus Ljungh noterades för sin 300:e SHL-match i karriären.